FOTO U Pečuhu održana sjednica Skupštine Pannon EGTC-a, na kojoj se govorilo o otvaranju novih ureda, između ostalim i u VPŽ

U Pečuhu je održana sjednica Skupštine Pannon EGTC-a, na kojoj je nazočio i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, kao i ravnateljica VIDRA-e Emina Kovač.

Skupština je održana uz nazočnost hrvatskih i mađarskih članova, među kojima je, između ostalih, bio i osječko-baranjski župan Ivan Anušić, a uz predsjedavanje predsjednika Zoltána Madarasa, kao i direktora Andrása Göndöca, kojima su skupštinari, produljili mandat (koji inače traje do srpnja ove godine nap.a.), do nakon lokalnih izbora u Republici Mađarskoj, koji će se održati, najvjerojatnije, u studenom ove godine.

Pannon EGTC je grupacija za europsku teritorijalnu suradnju država članica Europske unije koja nudi partnerstvo i nove mogućnosti za financiranje razvojnih programa iz EU fondova. Virovitičko-podravska županija je bila prva od hrvatskih županija koja je 2013. godine pokrenula službenu proceduru pridruživanja u europski EGTC sukladno nacionalnoj i proceduri Europske unije.

panon egtc 6 Custom
foto: K. Toplak

Na skupštini se govorilo i budućim predstavništvima. Trenutno su ona na četiri lokacije, u Barcsu Szigetváru, Osijeku i Čakovcu, a govorilo se kako se u budućnosti žele otvoriti i novi uredi, između ostalih i u Virovitičko-podravskoj županiji.

Otvaranjem novih ureda, značajno bi se podigla, ionako već odlična suradnja na EU projektima Hrvatske i Mađarske, a sve s ciljem još kvalitetnije pripreme projekata u kojima mogu sudjelovati hrvatske i mađarske općine i gradovi, ali i neposrednije veze s hrvatskim partnerima, te kanaliziranje ideja hrvatskih članova putem EGTS-a.

panon egtc 16 Custom
foto: K. Toplak

Inače, ove godine je upravo Pannon EGTS održao i dvije radionice u Virovitici, koje su bile namijenjene lokalnim poljoprivrednicima (OPG-ima i malim poduzećima). Na tim radionicama, govorilo se o poticanju prekogranične prodaje lokalnih proizvoda, unapređenje suradnje i umrežavanje, a kako se moglo čuti na skupštini, u budućnosti će se upravo dodatno angažirati na projektima koji se tiču poljoprivrede.

(www.vpz.hr)

[g-gallery gid=”521268″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content