FOTO Uskrsnuće Bušetine, petarda čađavačke Mladosti i serija uspjeha Podravca iz Sopja

Tek je u šestom kolu proljetnog nastavka prve županijske nogometne lige Bušetina 1947. došla do prve pobjede. Motiv je bio velik, u goste je došao Dinamo iz Četekovca, koji je bušetinskim nogometašima jesenas nanio prvi poraz. Goste su u prvom dijelu načeli Valentino Pavlak i Darko Bušetinčan. U drugom dijelu Dinamo je krenuo prema vratima domaće momčadi, ne bi li smanjio zaostatak. To je bila domaćim nogometašima prilika da iz izrađenih kontra napada još više povećaju svoju prednost. Bušetina 1947. u drugom dijelu postigla je još četiri zgoditka. Strijelci su bili Janko Brlas dva puta te Valentino Pavlak i Ante Hruza po jednom. Bušetinski navijači se nadaju da ova pobjeda neće biti samo uskrsno čudo, već uskrsnuće njihovih nogometaša i povratak navici pobjeđivanja.

Bušetina 1947. – Dinamo Četekovac 6:0
Igrač utakmice: Janko Brlas

Nogometaši Podravca iz Sopja ušli su u seriju pozitivnih rezultata. U 19. kolu na “svom” terenu u Novoj Šarovki pobijedili su Rezovac 3:1. Ovog puta se istakao Josip Zajček, koji je postigao dva zgoditka u trideset devetoj i šezdeset šestoj minuti. Na njemu su gosti napravili prekršaj za kazneni udarac u šezdesetoj minuti, koji nije realiziran. U osamdeset prvoj minuti iz kaznenog udarca rezultat je smanjio najubojitiji gostujući napadač Vanja Dežmarić. Gostujuća nada u preokret trajala je samo dvije minute, jer je već u osamdeset trećoj minuti Goran Kizivat svojim pogotkom riješio pitanje pobjednika.

Podravac Sopje – Rezovac 3:1
Igrač utakmice: Josip Zajček

Nogometaši Mikleuša na svom terenu su ugostili Graničar iz Okrugljače, posljednjeplasiranu momčad lige i pobijedili 4:1. Već u prvoj minuti domaću momčad u prednost je doveo svojim zgoditkom Ivan Ivčić. Slijede dva pogotka Goroslava Rukavine, prvi u 36. i drugi u 47. minuti. Gosti su se malo otvorili i njihov prvi topnik Karlo Petrinić smanjio je domaću prednost na 3:1 u 77. minuti. Pitanje pobjednika riješio je Filip Mrva odličnim zgoditkom iz slobodnog udarca u 83. minuti.

Mikleuš – Graničar Okrugljača 4:1
Igrač utakmice: Filip Mrva

Praktički u derbiju začelja Mladost 1930. na svom terenu u Čađavici pobijedila je Slavoniju iz Sladojevaca s visokih 5:0. Domaći su u prednost došli u 26. minuti zgoditkom Tomislava Ribića. Na 2:0 povisio je Tomislav Kovač u 34. minuti. Na samom početku nastavka dosuđen je kazneni udarac za goste iz Sladojevaca. Međutim Boris Bihar ga nije realizirao. To kao da je bio poticaj domaćoj momčadi da pojača ritam. U 58. minuti svojim drugim zgoditkom Tomislav Kovač povisio je prednost domaćina na 3:0. Antonio Martinčević u 66. minuti postigao je četvrti domaći pogodak. Konačni rezultat 5:0 postavio je najbolji igrač utakmice Tomislav Kovač svojim trećim zgoditkom.

Mladost 1930. Čađavica – Slavonija Sladojevci 5:0
Igrač utakmice: Tomislav Kovač

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”522704″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content