FOTO Virovitica remizirala na domaćem terenu, Huber propustio biti junak utakmice

Unatoč prohladnom vremenu, 100-tinjak gledatelja danas (subota) je stiglo na Vegešku, kako bi ispratili utakmicu 18. kola 4. lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica između Virovitice i križevačkog Radnika.

Od prve do zadnje minute utakmica je bila napeta i neizvjesna. Prilike su sijevale sa svih strana, ali na kraju obje momčadi morale su se zadovoljiti podjelom bodova.

Domaća momčad igrala je ponovno nekompletna, a svakako se osjetio izostanak nekoliko stožernih igrača, prije svega Suvajca, Crvenke i Markovića. Na klupi za pričuve ponovno je bila mlada “garda”, a u sastav se vratio i Marko Puškarić, koji se uspješno oporavio od teške ozljede.

IMG 1197 Custom 1

Gosti su imali nekoliko konkretnijih prilika u prvih 30 minuta utakmice, a jedna je okončana pogotkom, pa su tako Križevčani stigli do prednosti 0:1 u 31. minuti. Strijelac je bio Žarko Bastašić. Nije se dugo čekalo na izjednačenje. Domaći su poravnali već u 36. minuti nakon jednog ubačaja iz kuta. Najspretniji u gužvi ispred gostujućih vrata bio je Sandi Kovač. Na predah se otišlo rezultatom 1:1.

Virovitičani su fantastično otvorili nastavak susreta. U 48. minuti Spudićevi puleni stvorili su sjajnu kontru, lopta je stigla do Luke Duvnjaka koji se sjurio prema gostujućem 16-ercu. Očekivala se povratna lopta, ali Duvnjak je iznenadio navijače odličnim lobom iz ne baš lagane pozicije, pa su domaći poveli 2:1.

Redale su se prilike s obje strane, ali vratari su danas bili raspoloženi. I tako do 63. minute, a onda gostujući pogodak i novo poravnanje rezultata na 2:2. Strijelac je bio Matija Micić. Domaći strateg uskoro je s dvije izmjene osvježio momčad, ušli su Huber i Vinak, a od 38. minute igrao je i mladi Mikičić, nakon što je zamijenio ozljeđenog Blaževića.

DSC 2622 Custom
foto: M. Radović

Unatoč brojnim prigodama, rezultat se više nije mijenjao. Obje momčadi imale su odličnu priliku na samom kraju utakmice. U sudačkoj nadoknadi prvo je zaprijetila Virovitica. Huber se sjurio prema vrataru Sokaču, izbio jedan na jedan, gledatelji su već bili na nogama, ali gostujući čuvar mreže ispružio se koliko je dug i širok i obranio udarac mladom virovitičkom igraču. Gosti su također imali “zicer”, ali fantastično je reagirao vratar Tomljanović.

-Na kraju moram biti zadovoljan bodom, jer smo mogli primit gol na samom kraju utakmice, a pogotovo kada uzmemo u obzir sve naše izostanke, pa onda i ozlijedu Tomislava Blaževića. Ja sam zadovoljan svojim mladim snagama jer su to izdržali i borili se do kraja protiv odličnog protivnika i svima im čestitam – visoko uzdignute glave rekao je trener Virovitice Samuel Spudić.

IMG 1204 Custom 1

Najbolji igrač u redovima Virovitice bio je Sandi Kovač. Osim sjajne role koju je odradio u obrani, poentirao je za izjednačenje u najboljem mogućem trenutku za domaći sastav.

Virovitica – Radnik Križevci 2:2
Najbolji igrač u redovima Virovitice: Sandi Kovač

(www.icv.hr, ts, foto: T. Szabo i M. Šolc)

[g-gallery gid=”520708″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content