General Ante Gotovina nazočit će obilježavanju 25. obljetnice legendarne 81. gardijske bojne HV-a

Prije 25. godina osnovana je 81. gardijska bojna – jedna od najslavnijih postrojbi Hrvatske vojske koja je dala izuzetan doprinos u oslobađanju Republike Hrvatske. Tim povodom Udruga 81. gardijske bojne “Kumovi” u petak, 26. travnja organizira svečanost obilježavanja ove velike obljetnice.

U Virovitici na Trgu bana J. Jelačića i šetnici ispred Gimnazije od 8 do 20 sati održat će se Taktičko tehnički zbor naoružanja i opreme Oružanih snaga RH.

Središnja svečanost održat će se u 13 sati u novoizgrađenoj hali za sajam Viroexpo, a nazočit će joj, među ostalima i izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović, general Ante Gotovina.

U centru grada građani će moći pogledati tenkove, panzer haubice, višecijevne bacače raketa, bespilotne letjelice, minobacače i druga vojna vozila. Svojevrsni vrhunac dana bit će u 11:30 sati kada će akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva “Krila Oluje” izvesti jedinstveni letački program. Nakon toga, u 11:40 sati iznad centra će preletjeti helikopter KIOWA Warrior koji će sletjeti na igralištu na prostoru bivše vojarne, a ondje će ga građani moći razgledati.

Program obilježavanja nastavit će se u 12 sati ceremonijalnom vježbom Počasno-zaštitne bojne na šetnici ispred Gimnazije Petra Preradovića Virovitice. U 13 sati Zapovjedništvo specijalnih snaga izvest će vježbu kod Gradske knjižnice i čitaonice.

Program se nastavlja i u subotu na Trgu bana J. Jelačića i šetnici ispred Gimnazije gdje će Taktičko tehnički zbor naoružanja i opreme Oružanih snaga RH biti predstavljen od 8 do 20 sati. Jednako tako Počasno zaštitna bojna održat će Ceremonijalnu vježbu.

Obilježavanje 25. obljetnice 81. gardijske bojne organiziraju Udruga 81. gardijske bojne “Kumovi” u suradnji s Ministarstvom obrane RH i Glavnim stožerom Oružanih snaga RH, Gradom Viroviticom i Virovitičko-podravskom županijom. (icv.hr, virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content