VIROVITICA UPISALA BOD Građani priredili “dimnu zavjesu”, Gariću tri crvena kartona

U sklopu 20. kola 4. lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica, nogometaši Virovitice ugostili su nogometaše Garića iz Garešnice.

Bila je ovo zanimljiva utakmica jer u gostujućim redovima igraju i dva virovitička nogometaša, Tomislav Filipović i Mihael Kurjančić, koji nije bio u sastavu. Svojevremeno su bili stožerni igrači ekipe s Vegeške. Još jedan gostujući igrač bio je dio virovitičkog sastava 2007. godine kada je Viroviticu vodio legendarni Tonko Vukušić. Riječ je o Draganu Vaclaveku, strijelcu fantastičnog pogotka protiv Dinama u utakmici Hrvatskog nogometnog kupa, a taj pogodak postigao je na asistenciju Krešimira Crvenke, koji je i danas stožerni igrač u redovima Virovitice, stoga, ovo je bila utakmica u kojoj su snage odmjerili neki bivši suigrači.

MG 7488

Jak vjetar te prohladno i kišno vrijeme, koje je bilo izraženo u prvom poluvremenu, nije dopuštalo igračima da razviju igru u željenom smjeru, a na trenutke je bilo zaista teško kontrolirati loptu.

Odmah na otvaranju utakmice “hladan tuš” za domaće navijače. U četvrtoj minuti poentirao je upravo Vaclavek svojoj bivšoj ekipi iz slobodnog udarca s nekih 20-ak metara i doveo Garić u prednost 0:1. Do sredine prvog dijela domaći su imali nekoliko izraženih prigoda, ali bez uspjeha u samoj završnici. Momčad trenera Samuela Spudića dominirala je terenom i uspjela postići pogodak u 34. minuti za poravnanje rezultata. Precizan je bio Luka Vinovrški, a s tim se rezultatom otišlo na predah.

MG 7527

U nastavku smo gledali rastrganu igru, s nekoliko vrlo dobrih prigoda domaćeg sastava, ali ponovno bez uspjeha u završnici. Sjajnu priliku za nokaut gostujuće momčadi imao je Crvenka u 82. minuti kada je fantastično “okrenuo” gostujućeg braniča, ali njegov udarac završio je u rukama vratara Dubravca. Rezultat se nije mijenjao do kraja.

-Bili smo dominantnija ekipa, posebno u prvom dijelu, kada se igralo uglavnom na gostujućoj polovici, ali eto, nismo uspjeli doći do pobjede u ovoj utakmici. Izdvojio bih Denisa Kovača, koji se borio i odradio odličan posao, odnosno sve zadatke koje sam od njega tražio – rekao je domaći strateg Spudić.

MG 7507

Virovitica je i ovog puta igrala nekompletna, a u sastavu su nedostajale tri bitne “karike”, Domagoj Vučemilović-Jurić, ozlijeđeni Tomislav Blažević i Nikola Suvajac, koji se još oporavlja.

Svakako treba spomenuti i ružne scene u režiji gostujuće momčadi, u posljednjih desetak minuta utakmice. Zbog drugog žutog kartona, nakon udaranja laktom domaćeg igrača, isključen je strijelac prvog pogotka, Dragan Vaclavek. Na gostujućoj klupi potez glavnog suca izazvao je “kaos”, pa je i trener Vladimir Vaclavek zaradio crveni karton nakon ulaska u teren i pokušaja obračuna sa djeliteljem pravde. Ubrzo je pocrvenio i pričuvni igrač Tomislav Golubić, zbog vrijeđanja i psovanja glavnog suca.

Virovitica – Garić Garešnica 1:1
Najbolji igrač u redovima Virovitice: Denis Kovač

(www.icv.hr, ts, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”523985″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content