Hrvatska demokratska zajednica grada Orahovice proslavila 29. obljetnicu

Nakon što je položen vijenac i zapaljene svijeće kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima, u punom hotelu Dukat, održana je 29. obljetnica HDZ-a Orahovica. Svečanom obilježavanju nazočili su predsjednik Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Virovitičko-podravske županije, saborski zastupnik Josip Đakić, član Županijskog odbora i zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Darko Žužak, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Orahovica Saša Rister, predsjednik Kluba utemeljitelja HDZ-a ”dr. Franjo Tuđman” Virovitičko-podravske županije Marko Teskera, predstavnici općinskih organizacija HDZ-a i načelnici općina Milan Dundović, Mirko Mališ, Tomislav Durmić i Vinka Bokorni, predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a Gojko Šušak Virovitičko-podravske županije Zvonko Kožnjak te mnoštvo stranačkih pripadnika i simpatizera.

Obljetnicu je otvorio domaćin, predsjednik GO HDZ Orahovica Saša Rister zahvalivši se utemeljiteljima HDZ-a koji su pokrenuli stranku u najtežim vremenima te se u nastavku dotakao aktualnog stanja u stranici i gradu Orahovici.

IMG 9231

– Mi kao gradska organizacija sretni smo što smo svjedoci svakodnevnih učlanjenja mladeži u naše redove, vjerojatno i zbog slabog rada aktualne vlasti u Orahovici. Moram prije svega naglasiti da je HDZ u Orahovici stvorio niz vrijednosti na koje građani Orahovice mogu biti ponosni. Prije svega tu je stavljanje Orahovice na sveučilišnu kartu Hrvatske, otvaranje preddiplomskog i diplomskog studija fizioterapije. Uskoro će se na području našeg grada osnovati i Centar za prevenciju, dijagnostiku, liječenje i rehabilitaciju kardiovaskularnih bolesti. Uredit će se i kompleks Jezero i niz drugih projekata, a pred nama je uz vodstvo Županije i izgradnja Poduzetničkog inkubatora u Orahovici. Među prvima u Hrvatskoj smo pokrenuli projekte izgradnje širokopojasnog interneta što će biti važan kotačić prema gospodarskom, ali i turističkom razvoju Orahovice. Svi ovi projekti ostvaruju se uz pomoć EU sredstava i zato su nam važni izbori za EU parlament jer kao članica EU i kroz svoje predstavnike možemo ostvariti sve ove projekte. Ova puna dvorana dokaz je da smo najjača politička stranka u Orahovici i sretni smo što nas je svakoga dana sve više, a na nama je da ispunimo očekivanja građana Orahovice – istaknuo je zadovoljno predsjednik Saša Rister.

Osvrnuo se i na trenutne aktivnosti zastupnika u Gradskom vijeću Grada Orahovice.

– Istina je, danas smo u gradu opozicija, ali smo konstruktivni u radu gradskog vijeća i budno motrimo na svaki krivi korak vladajuće koalicije i ukazujemo na sve nepravilnosti kojih je na žalost sve više, a sve to radimo u cilju boljitka naših građana – na kraju je naglasio Rister.

IMG 9248

Prisutne je pozdravio i predsjednik Kluba utemeljitelja HDZ-a ”dr. Franjo Tuđman” Virovitičko-podravske županije Marko Teskera zaželjevši budućim generacijama da nastave istim putem koji je zacrtao dr. Franjo Tuđman kao i daljnji uspješan rad gradskog odbora. Izrazio je zadovoljstvo činjenicom da su svi skupovi jako posjećeni kao i ovaj skup u Orahovici što je dokaz da ovaj gradski odbor odlično radi svoj posao.

Prisutnima se je obratio i zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Darko Žužak.

IMG 9255

– Na području Virovitičko-podravske županije trenutno se provodi velik broj projekata kao što je to i naš projekt izgradnje poduzetničkog inkubatora koji bi do ljeta trebao biti gotov. On će doprinijeti daljnjem gospodarskom razvoju našeg grada i sigurno biti još jedan korak ka zadržavanju novih poduzetnika u gradu jer smo svjedoci trenutne depopulacije. Upravo zato me raduje činjenica da je danas ovdje dosta mladih što nam daje iskrenu nadu u bolju budućnost. Županija provodi još niz projekata čijom realizacijom ćemo direktno pomoći građanima Orahovice – rekao je između ostalog Žužak.

Na kraju sve nazočne pozdravio je predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije i saborski zastupnik Josip Đakić, prvo se osvrnuvši na ciljeve Hrvatske demokratske zajednice.

– Hrvatskoj demokratskoj zajednici ostalo je ostvariti još samo jedan cilj, a to je blagostanje na cijelom području Republike Hrvatske. Za to postoje razlozi. Bilo je nešto i propusta, ali i niz popratnih okolnosti. Prije svega tu je bio rat koji je prouzročio direktne, ali kasnije i indirektne štete. Ratna šteta nikada nam nije plaćena i borit ćemo se da dobijemo ratnu odštetu. Da nam to plate bili bi danas uvjerljivo najrazvijenija zemlja u regiji – rekao je Đakić, osvrnuvši se i na aktualno političko stanje u Orahovici.

IMG 9269

Kako bi ostvarili bolji život mora se puno raditi pa tako i u stranci. Uvijek je u Orahovici bilo teško pobijediti na izborima i zato nam treba sloga i zajedništvo. Sretan sam što svaki dan ovdje imamo sve više članova. Današnji koalicijski partneri na vlasti međusobno ne komuniciraju, a zajedničko im je samo jedno, a to je novac koji im je ostavila naša prošla vlast. Upozoravali smo naše građane tko će preuzeti najvažnije funkcije u gradu i da ti ljudi neće biti iz Orahovice što se i obistinilo. Na žalost građani nas nisu poslušali. Uvijek sam nastojao pohvaliti ono što valja i pokuditi ono što ne valja kako prema našima i prema drugima i moram reći da aktualna vlast u gradu trenutno ne radi dobro. Zato sam siguran da u vama postoji veliki potencijal i da možete izvolijevati svaku pobjedu pa i onu za gradonačelnika i gradsko vijeće. Danas ovdje u Orahovici imate Darka Žužaka i Sašu Ristera koji su u ove dvije godine puno više učinili za Orahovicu od aktualne vlasti stalno moleći za projekte koji će nastaviti razvoj Orahovice no za to morate biti vjerni stranci i držati do svakog svog člana jer samo tako možemo zajedno doći do ostvarivanja ciljeva – rekao je Đakić te se dotaknuo često spominjane teme koaliranja s HSS-om.

– HSS danas nije više HSS s kojim smo mi nekada bili u koaliciji. Nije ni čudo kada je čelnik stranke Krešo Beljak i dok je tako mi sigurno nećemo s HSS-om u bilo kakve koalicije jer to nije Hrvatska seljačka stranka koja prije svega štiti interese i vrijednosti našeg seljaštva – zaključio je Đakić. (hdz-vpz.com; foto: D. Fišli)[g-gallery gid=”519264″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content