Izaslanice Virovitičko-podravske županije sudjelovale na Međunarodnoj konferenciji „Izazovi u radu s darovitom djecom i mladima“

Pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije Vesna Šerepac i savjetnica za školstvo Martina Bunić 5. i 6. travnja sudjelovale su na 2. međunarodnoj konferenciji „Izazovi u radu s darovitom djecom i mladima“ u Splitu. Konferenciju su organizirali Splitsko-dalmatinska županija i Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, Veleposlanstvom države Izrael i Nacionalnim centrom za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

Na konferenciji su sudjelovali stručnjaci iz realnog sektora, odgojno-obrazovni djelatnici, donosioci odluka i inozemni stručnjaci u ulozi predavača, a konferencija je bila namijenjena učiteljima i nastavnicima, stručnim suradnicima i ravnateljima osnovnih i srednjih škola te donosiocima odluka.

IMG 20190405 120150

Cilj je bio unaprijediti znanja o razvojnim osobitostima darovite djece i njihovim emocionalnim te socijalnim potrebama, kao i prepoznati njihove obrazovne potrebe i djelotvorne načine odgojno-obrazovne podrške. Pokušalo se ukazati na to kako prepoznati kvalitetne obrazovne programe te su se usporedili primjeri dobre prakse u Izraelu i Hrvatskoj. (www.icv.hr)

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content