Izaslanstvo Virovitičko-podravske županije na 22. međunarodnom sajmu gospodarstva “Mostar 2019.” u BiH

Izaslanstvo Virovitičko-podravske županije župan virovitičko-podravski Igor Andrović, zamjenik župana Marijo Klement, zamjenik gradonačelnika Virovitice Damir Marenić, direktor HGK – Županijske komore Virovitica Milan Vanđura i referent za opće poslove i javnu nabavu Virovitičko-podravske županije Dalibor Per posjetilo je 22. međunarodni sajam gospodarstva „Mostar 2019“, koji se održava u Mostaru, BiH, od 9. do 13. travnja.

Na sajmu izlaže preko 800 izlagača iz 30 zemalja, a zemlja partner je Kina. Kao izaslanik Vlade Republike Hrvatske na otvorenju sajma bio je ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat. Hrvatska je na sajmu predstavljena s više desetaka tvrtki na zajedničkom izložbenom prostoru HGK i u pojedinačnim nastupima.

IMG 8b5fdb73a47af05287d5922fd141974e V
Foto: HGK ŽK Virovitica

Izaslanstvo Virovitičko-podravske županije prisustvovalo je svečanosti otvorenja sajma te svečanom obilježavanju 25. obljetnice potpisivanja Sporazuma o međusobnoj suradnji Privredne/Gospodarske komore Federacije BiH Ureda u Mostaru i HGK – Županijske komore Virovitica. Posjetili su i izložbeni prostor Koprivničko-križevačke županije i Podravke te održali niz poslovnih susreta i razgovora s predstavnicima gospodarskog i političkog života, predstavnicima Komora i ostalih institucija iz BiH, Hrvatske i drugih zemalja.

Mostar 2b
Foto: HGK ŽK Virovitica

Predstavnici HGK – Županijske komore Virovitica prisustvovali su i sudjelovali u radu, izuzetno uspješno organizirane međunarodne konferencije „Gospodarstvo – ključni faktor razvoja društva“, na kojoj je u ime HGK uvodno govorila potpredsjednica HGK za graditeljstvo, promet i veze Mirjana Čagalj. U četvrtom panelu, o arbitraži, HGK su predstavljali predsjednik Stalnog arbitražnog sudišta pri HGK prof.dr.sc. Hrvoje Sikirić i počasni predsjednik prof.em.dr.sc. Mihajlo Dika.

BiH sudjeluje na Viroexpu, međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede u Virovitici, preko 20-ak godina, a 2009. godine bila je i zemlja partner.

Među 29 stranih zemalja, na ovogodišnjem 24. Viroexpu, održanom u Virovitici, BiH je imala 43 izlagača, iz Bihaća, Doboja, Mostara, Sarajeva, Širokog Brijega, Tešnja, Čitluka, Ljubuškog, Konjica, Vakufa, Goražda i drugih gradova iz BiH, što je najviše od svih stranih zemalja. (HGK ŽK Virovitica)

Mostar 3b
Foto: HGK ŽK Virovitica

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content