KORAK BLIŽE DO NASLOVA Pitomačanke sredile Zrinski i nadaju se povratku u drugu ligu

Rukometašice ŽRK “Pitomača” nakon domaće pobjede nad rukometašicama druge ekipe prvoligašica Zrinskog iz Čakovca, rezultatom 37:31 (21:19), korak su bliže osvajanju naslova prvakinja 3. HRL Sjever i povratku među rukometne drugoligašice.

U susretu dvije vodeće ekipe lige, domaćima je trebalo 15-ak minuta da se odvoje na tri, četiri gola prednosti i preuzmu kontrolu utakmice. Iako je u nekoliko navrata razlika narasla i do 7 golova prednosti, gošće se nisu predavale, no ulaskom u posljednjih desetak minuta utakmice i njima je postalo jasno da do preokreta ne može doći.

Efikasnošću su kod Pitomačanki prednjačile Božić i Ferić sa 9 te Magić sa 8 postignutih pogodaka, a dobro je branila Krstanović. Svoj su doprinos pobjedi dale i Veličan, Šimić-Kaša 4, Štefanec 5, Brlas 1, E. Pintarić, Relić, Martinčević i Šandrovčan 1.

U idućem kolu Pitomačanke će upisati nove bodove bez izlaska na teren, budući je od natjecanja odustala ekipa Ludbrega, dok će potvrdu naslova prvakinja tražiti za dva tjedna u Pitomači, kada će ugostiti rukometašice Radnika iz Križevaca.

(pitomaca.hr, foto: ilustracija, arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content