Košarkašice 5. i 6. razreda OŠ IBM iz Virovitice prve na županiji i putuju na poluzavršnicu Prvenstva Hrvatske

U školskoj športskoj dvorani Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić u Virovitici održano je Županijsko prvenstvo u košarci za djevojke 5. i 6. razreda osnovne škole.

Prvo mjesto i plasman na poluzavršnicu Prvenstva Hrvatske koje će ove godine za pet slavonskih županija biti domaćin Osječko-slavonska županija uvjerljivo je izborila ekipa ŠSD Ivane Brlić Mažuranić iz Virovitice. Djevojke pod vodstvom trenera Gorana Kozlingera ostvarile su dvije uvjerljive pobjede i dokazale da i ove godine s pravom računaju na plasman na Prvenstvo Hrvatske.

Drugo mjesto pripalo je djevojkama ŠSD Mladost iz Osnovne škole Vladimir Nazor iz Virovitice, dok je pehar za treće mjesto pripao ŠSD Mladost Čačinci iz Osnovne škole Antuna Gustava Matoša iz Čačinaca.

U prvoj utakmici ekipa ŠSD IBM sa 52:10 svladala je ekipu ŠSD Mladost iz Virovitice, koja je nastupila bez svoje najbolje igračice Marte Lede Kalaš te se teško nosila sa uigranijom ekipom IBM-a, kod koje su se sve igračice upisale u strijelce, dok su se u strijelce kod ŠSD Mladost upisale Nika Miljak, Korina Bosnić, Zara Prebeg, Margareta Cenger i Lara Ganić.

U drugoj utakmici koja je u konačnici odlučivala o drugom mjestu ŠSD Mladost iz Virovitice svladala je ŠSD Mladost iz Čačinaca 23:14. Pobjednice je predvodila Lara Ganić sa 7 postignutih koševa, a u strijelce su se upisale Martina Sabo, Nika Pavelić i Dora Lakota Kovač, dok je gošće predvodila njihova najbolja igračica L. Jelenčić sa 11 postignutih koševa, a u strijelce se upisala i Cahun.

IMG 20190402 113412 Custom
foto: čitatelj

U posljednjoj utakmici ekipa ŠSD IBM iskoristila je utakmicu sa djevojkama ŠSD Mladost iz Čačinaca kako bi uigrala neke varijante za poluzavršnicu. Kako su iz tog razloga pritisnule na papučicu gasa djevojke iz Čačinaca ih nisu mogle pratiti što je rezultiralo sa 70-ak koševa razlike u konačnici.

Za pobjedničku ekipu IBM su nastupile: Lucija Cindrić 23, Ema Marjanović 19, Lana Cindrić 16, Tihana Majetić 16, Nika Gverić 14, Iva Kurjančić 10, Tia Keserica 10, Mia Deskar 10, Lea Ivačić 6 i Ena Ištvanović 2 koša. Trener Goran Kozlinger.

Za drugoplasirane ŠSD Mladost iz Virovitice su nastupile: Pavelić, Prebeg, Kovač, Lovreković, Cenger, Sabo, Salajić, Požežanac Sabolić, Miljak, Bosnić i Ganić. Trener Ivan Šuper.

IMG 20190402 113510 Custom
foto: čitatelj

Za trećeplasirane ŠSD Mladost Čačinci su nastupile: Jelenčić, Behin, Bušljeta, Krmpotić, Svečak, Župan i Cahun. Trener Ivica Perković.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content