KRIŽNI PUT U TURNAŠICI Hodajući za Kristovim križem vjernici povezani u pjesmi i molitvi

Na petu korizmenu nedjelju, 7. travnja, održan je drugi Križni put Turnašičke župe. Križni put je započeo u Sedlarici, gdje se okupilo 160 župljana koji su molitvom i pjesmom krenuli kroz selo prema Mjesnom groblju.

Hodajući za Kristovim križem kroz polja i vinograde u Aršanju molili su za blagoslov, dobar urod i uspjeh svih koji žive od rada na ovoj zemlji. Molitva postaja, pjesma te postaja šutnje dovela je župljane do središta župne crkve Presvetog Trojstva u Turnašici.

DSC 1804 Custom
foto: čitatelj

Ovogodišnjem križnom putu odazvao se velik broj djece i mladih, koji su svojom prisutnošću i molitvom ovaj dan učinili osobito bogatim. Križ su od postaje do postaje nosili članovi DVD-a Sedlarica, Turnašica i Vukosavljevica. U Vukosavljevici su završili s molitvom pobožnosti Križnog puta, nakon kojeg je župnik Ljubo Krmar održao kratki nagovor o značenju molitve i hodanja koje nas združuje s Bogom i prirodom koja nas okružuje.

Po završetku ovogodišnjeg križnog puta u Vukosavljevici ih je okupio stol domaćina, gdje su ih mještani dočekali s okrijepom za sve, od najmlađih do najstarijih sudionika Križnog puta.

(www.icv.hr)

[g-gallery gid=”519742″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content