MEĐUNARODNI SAJAM GRAPOS EXPO Predstavnici obrtničkog komorskog sustava na sajmu u Gračanici

Jubilarni, 10. Međunarodni sajam GRAPOS EXPO održava se od 16. do 19. travnja 2019. u Gračanici, na 6000 m2 zatvorenog i 4000 m2 otvorenog prostora u poslovnoj zoni “Fering”.

Sajam je okupio 335 izlagača iz Bosne i Hercegovine i 8 stranih zemalja (Austrija, Crna Gora, Hrvatska, Italija, Njemačka, Slovenija, Srbija i Švedska). Goste i izlagače na svečanom otvroenju sajma pozdravili su Nedžad Nuhanović, direktor sajma, Nusret Helić, načelnik Gračanice, Dragutin Ranogajec, predsjednik Hrvatske obrtničke komore i Jakub Suljkanović, premijer Tuzlanskog kantona, koji je ujedno otvorio sajam. Pokrovitelji sajma su Vlada Tuzlanskog kantona, Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, Obrtnička komora Tuzlanskog kantona i Udruženje obrtnika Gračanica, a partner sajma Republika Hrvatska koju je predstavljala Hrvatska obrtnička komora sa svojim štandom.

Osim predsjednika Ranogajca ispred obrtničkog komorskog sustava Republike Hrvatske kao gosti bili su još predstavnici POK-a Brodsko-posavske županije, Osječko-baranjske županije i Vukovarsko-srijemske županije te u ime Virovitičko-podravske županije njezin potpredsjednik Hrvoje Šimunović i tajnik Božidar Jeremić.

Gračanica 1 Custom
foto: okvpz.hr

Na sajmu se moglo razgledati mnoštvo proizvoda iz područja građevinarstva, poljoprivrede, prehrambene i tekstilne industrije te rukotvorine i umjetnički dizajnirane suvenire, a posebnu pažnju izazvao je izložbenio-prodajni salon automobila “Auto show week”. Tijekom četiri dana na sajmu će se također održati nekoliko stručnih predavanja i panel diskusija na razne poduzetničke teme, a zemlje iz regije (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska i Srbija) zajednički organiziraju Konferenciju mladih poduzetnika regije.

(www.icv.hr, okvpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content