MOLITVA I ISPOVIJED Don Mihovil Kurkut održao duhovnu obnovu za virovitičke “Klasičare”

Uoči završetka škole i pripreme za uskršnje blagdane, Katolička klasična gimnazija s pravom javnosti održala je duhovnu obnovu za sve učenike i profesore, a koju je predvodio don  Mihovil Kurkut, salezijanac iz Zagreba.

Ovaj poznati voditelj brojnih duhovnih vježbi i seminara, osobito puno radi s mladima kao svećenik i odgojitelj pa su ga virovitički “Klasičari”, učenici i nastavnici ove gimnazije dočekali otvorena srca i pratili njegove riječi i poruke s puno zanimanja te aktivno sudjelovali u duhovnom razmatranju.

U bogatom duhovnom programu don Mihovil proveo ih je kroz smisao Kristove muke i ohrabrio riječima Evanđelja. –  Imali smo klanjanje i prigodu za uskršnju ispovijed, potom smo slavili misu u kojoj nas je don Mihovil pripremao za dane koji su pred nama, a osobito za radost uskrsnog vremena, kroz najpotresnije i najdublje svete dane, posljednje dane Kristove muke. U školi smo održali razmatranje koje se ticalo osobito Velikog tjedna i Svetog trodnevlja. Don Mihovil oduševio nas je tijekom priprema i zahvalni smo mu na održanoj duhovnoj obnovi – poručio je vlč. Ljubo Krmar.  (www.icv.hr, mlo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content