MRTAV PIJAN 66-godišnjak u podne napuhao vrtoglavih 4,59 promila

Ni tjedan iza nas nije prošao bez prometnih ekscesa, naime u petak nešto prije podneva, u 11.50 sati, policija u Slatini zatekla je muškarca (66) kako vidno pijan upravlja biciklom. Nakon testiranja, biciklist je napuhao vrtoglavih 4,59 promila. On nije bio jedini koji je pretjerao s alkoholom, čak 44 osobe zaustavljene su i utvrđeno je da voze pod utjecajem alkohola ili su odbili alkotestiranje.

Prošlog je tjedna od šest prometnih nesreća, jednu uzrokovao vozač pod utjecajem alkohola, no srećom, sve su prošle s tek materijalnom štetom. Isto tako, zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola uhićene su dvije i zadržana jedna osoba.

Policija na području županije utvrdila je ukupno 438 prekršaja, osim vožnje pod utjecajem alkohola, tu se našao i 161 prekršaj upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 73 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 25 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 1 prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i drugi.

Najveća brzina kretanja vozila od 110 km/h utvrđena je ponedjeljak u 13.15 sati u Terezinom Polju i u nedjelju u 16.13 sati u Ulici Lj. Gaja u Pitomači gdje su na dionicama D5 i D2 u naselju na kojima je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h tim brzinama upravljali vozači osobnih automobila. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content