Na obilježavanju Nacionalnog dana hitne medicinske službe sudjelovali i djelatnici našeg županijskog Zavoda

Hrvatski sabor je 2013. godine jednoglasnom odlukom 30. travanj proglasio Nacionalnim danom HMS-a. Tom odlukom hrvatska hitna medicinska služba pridružila se nizu svjetskih zemalja koje tako nastoje senzibilizirati javnost o važnostima i specifičnostima ove iznimno odgovorne i teške djelatnosti.

Središnje obilježavanje Nacionalnog dana hitne medicinske službe (HMS), koje
se svake se godine održava u drugom gradu, održano je i danas, 30. travnja, u Rijeci u organizaciji Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu i Zavoda za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije, gdje će se nizom edukacijskih programa nastojati građanima približiti djelatnost i dostignuća HMS-a.

Na obilježavanju Nacionalnog dana hitne medicinske službe sudjeluju i djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije na čelu sa Danijelom Rešetarom, zamjenikom ravnateljice ustanove te članovima tima: Željko Škiljić, Vladimir Preradović i Dražen Rastija. Tim Zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podrasvke županije obišao je i ministar zdravstva Milan Kujundžić te ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević. Intencija ove manifestacije je kod građana razviti svijest o važnosti prepoznavanja hitnih stanja te ih upoznati s jednostavnim postupcima kojima mogu pridonijeti boljem zdravstvenom ishodu ozlijeđene ili oboljele osobe. (www.icv.hr, it, Foto: I. Tubić)

[g-gallery gid=”524800″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content