NA PAPUKU PADA SNIJEG Evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend, a što nam se sprema za uskrsne blagdane

Nakon pravog lijepog proljetnog vremena stigle su nam kiše, pljuskovi i grmljavina, ponegdje i tuča, a na Papuk je u petak stigao i snijeg. No, snijeg u travnju ipak nije neuobičajen za više predjele županije.

Kako se bliži kraj tjedna, tako će i oborine postupno slabjeti. Kiša će povremeno padati u petak i subotu, a u nedjelju je još moguća gdje koja kišna kap. U višim predjelima do kraja tjedna i dalje je moguć povremen snijeg.

 

Jutarnje temperature zraka od 3°C do 11°C, a najviše dnevne od 5°C tijekom petka do 12°C ili koji stupanj više. Vjetar umjeren, na udare i jak, sjevernih i sjeverozapadnih smjerova. UV- indeks nizak.

Tjedan pred nama će biti postupno topliji, već od sredine tjedna temperature zraka će rasti iznad 15°C u najtoplijem dijelu dana, jutarnje temperature zraka od 5°C do 10°C.  Očekuje se izmjena sunčanih i oblačnih razdoblja. Povremena kiša ili pljuskovi izgledni su početkom tjedna. Vjetar slab do umjeren, sjevernih smjerova početkom tjedna. Sredinom tjedna u okretanju na istočne i južne smjerove. UV- indeks nizak i umjeren.

Sljedeći vikend, za Uskrs i Uskrsni ponedjeljak, temperature zraka možda dosegnu prvih ovogodišnjih 25°C. (www.icv.hr, kp, ml)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content