Nakon asfaltiranja ceste, u prva tri mjeseca Jankovac je posjetilo tri puta više turista nego prošle godine

Koliko je asfaltiranje ceste prema Jankovcu, u sklopu projekta Geopriče, a čiji je nositelj bila Županijska uprava za ceste Virovitičko-podravske županije, pun pogodak, svjedoči podatak prema kojemu Park prirode Papuk u prva tri mjeseca ove godine bilježi rekordan rast od čak 311 posto više posjetitelja u odnosu na isto razdoblje u 2018. godini. Usporedbom statističkih podataka, s 2.023 posjetitelja u 2018. godini, na kraju ožujka 2019. godine napravljen je značajni porast na 6.310 posjetitelja. Moramo napomenuti da navedene brojke uključuju samo posjetitelje koji su platili ulaznicu u Park šumu Jankovac, dok je ukupan broj posjetitelja Parka prirode Papuk višestruko veći.

Park šuma Jankovac, najposjećeniji je lokalitet Parka prirode Papuk koji još uvijek ostaje najjači turistički adut. Treba istaknuti da se ovdje nalazi i Poučna staza grofa Jankovića koja je 2006. godine dobila nagradu Zeleni cvijet Hrvatske turističke zajednice.

IMG 3811 Custom
foto: K. Toplak

– Kontinuirani rast broja posjetitelja rezultat je permanentnog ulaganja u uređenje infrastrukture, opremanje i sadržajno obogaćivanje turističke ponude u Parku. Prije svega tu mislimo na projekt Geopriče UNESCO geoparka iz kojeg je financirana rekonstrukcija ceste od Slatinskog Drenovca prema Jankovcu te se nastavlja sve do granice Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije. U ovom trenutku dionica do Park šume Jankovac u potpunosti je asfaltirana, a ovih dana se nastavljaju radovi na ostatku duljine dionice. Vrijednost radova je 19.312.466 kuna, koje realiziramo u suradnji sa Županijskom upravom za ceste Virovitičko- podravske županije. Krajem prošle godine makadamski put iz smjera Slatinskog Drenovca do Jankovca je postao prošlost, a to se, kao što možemo vidjeti iz priloženih brojki, pozitivno odrazilo na porast broja posjetitelja. Radovi su u punom jeku, ukupna duljina ceste koja će se asfaltirati je 9,1 kilometara, završetak se planira u svibnju, a upravo je završeno asfaltiranje ceste od mosta na Jankovcu do parkirališta. Time će se ispuniti obostrana dugogodišnja želja JU Parka prirode Papuk i mnogobrojnih izletnika koji će nesmetano moći dolaziti i uživati u prirodi i ljepotama koje Park šuma Jankovac pruža – izjavio je Alen Jurenac, ravnatelj Parka prirode Papuk.

IMG 3516 Pano1 1 Custom
foto: K. Toplak

Inače, projekt Geopriče UNESCO geoparka obuhvaća ulaganje na nekoliko lokacija koje su tematski povezane u jednu cjelinu. U tijeku je izgradnja Geo – info centra Voćin, adaptacija i opremanje dvorana u Kući Panonskog mora u Velikoj, montiranje elemenata Adrenalinskog parka Duboka te izrada, nadogradnja i opremanje ukupno 6 vidikovaca. Uz to, planirana je i izrada studije upravljanja posjetiteljima te izgradnja kapaciteta vezanih uz sigurnost posjetitelja.

(www.pp-papuk.hr, www.vpz.hr)

[g-gallery gid=”518482″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content