NUŽAN VIDEONADZOR Novi vandalski ispad: U fontanu na virovitičkoj šetnici bačena cigla

Nije dugo trebalo da na novoj fontani u Gradskom parku naiđemo na nove znakove vandalizma. Prilikom čišćenja i stavljanja u funkciju fontane, pronađena je cigla koja je očigledno namjerno bačena unutra s ciljem devastiranja. Srećom, ovoga puta štete nije bilo.

Pitamo se, kome smeta nova fontana koja je postavljena kako bi u njoj uživali, kako građani Virovitice, tako i slučajni prolaznici i turisti?

IMG a53af83aa9071f6c8301feddd506c2c5 V

Kako bi se spriječili eventualni vandalizmi te u slučaju istih identificirali počinitelji takvih nedjela, iz Gradske uprave kažu da će duž cijelog novouređenog Gradskog parka biti postavljen videonadzor. Dakle, bit će pokriveni prilaz parku i dvorcu, područje kod fontane, šetnice, prilazi objektima, postavima u parku i područjima arheoloških iskapanja.

– Tako će se preventivno zaštititi prostor u kojem će se nalaziti sadržaji za slobodno vrijeme i rekreaciju. Videonadzornom zaštitom osigurat će se detekcija i vizualna identifikacija te naknadna rekonstrukcija događaja, čime će se dobiti najkvalitetnija informacija o događajima u objektu vezanima uz sigurnost – poručuju iz Gradske uprave te dodaju kako je u planu i videonadzor na ostalim važnijim lokacijama u gradu kada se za to stvore materijalni uvjeti. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content