Pjevački zbor OŠ Suhopolje osvojio zlatnu, a OŠ V. Nazor srebrnu nagradu na natjecanju Vallis Aurea Cantat 2019.

Prošlog vikenda Pjevači zbor Osnovne škole Suhopolje i Osnovne škole Vladimir Nazor Virovitica nastupili su na 6. međunarodnom natjecanju dječjih zborova Vallis Aurea Cantat u Požegi. Organizatori ovog natjecanja su Glazbena škola Požega i Hrvatska udruga zborovođa, a natjecatelje je ocjenjivao međunarodni stručni žiri – Radmila Bocek (Hrvatska), Janja Knapić (Hrvatska), Milad Omranloo (Iran), Snežana Ponoš (Hrvatska) i Branko Starc (Hrvatska).

Na natjecanju je svoje znanje i talent pokazalo ukupno 24 zbora iz Hrvatske i Slovenije, koji su se natjecali u četiri kategorije: klasična glazba, folklorna glazba, popularna glazba i mješovita glazba. Žiri je ocjenjivao interpretaciju, pjevačko umijeće, težinu programa i opći umjetnički dojam.

IMG 20190406 123508 1
Foto: OŠ V. Nazor

Pjevači Osnovne škole Suhopolje ove godine su se okušali u kategoriji A1 (klasična glazba) te uz vodstvo učiteljice Irene Maras i klavirsku pratnju učitelja Zvonimira Gadanca osvojili zlatnu nagradu. Ocjenjivački stručni žiri je dodijelio voditeljici zbora Ireni Maras i nagradu za umjetničku izvedbu i pozadinski rad dirigenta, dok su pjevači Osnovne škole Vladimir Nazor Virovitica pod vodstvom Katarine Margetić također bili izvrsni osvojivši srebrnu nagradu. (www.icv.hr)

[g-gallery gid=”519667″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content