SOS VIROVITICA Održani radni sastanci oko provedbe projekta „Tražite posao? Dobrodošli u klub!“

Udruga S.O.S Virovitica, u suradnji s Gradom Viroviticom te općinama Špišić Bukovica i Pitomača provodi projekt „Tražite posao? Dobrodošli u klub!“. Tim povodom, predsjednica Udruge Desa Kolesarić i voditeljica edukacija u projektu Snježana Paripović Gut održale su u ponedjeljak, 29. travnja sastanke s partnerima kako bi se dogovorio plan provedbe, kao i uloga partnera u projektnim aktivnostima.

Projekt je vrijedan 560.798,16 kuna, a financira se iz Europskog socijalnog fonda u sklopu poziva „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“. U Gradu Virovitici projektne aktivnosti dogovarane su s pročelnikom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alenom Bjelicom.

IMG 4342
Foto: M. Bašić

U sklopu projekta, koji će se provoditi dvije godine, radit će se na jačanju osobnih kompetencija mladih nezaposlenih osoba, tražitelja posla s područja grada Virovitice i općina Špišić Bukovice i Pitomače. Oni će kroz edukaciju i job clubove dobiti konkretna znanja i vještine potrebne za uspješniji pronalazak zaposlenja, koja će primjenjivati prilikom svake prijave na natječaj za posao, kako za vrijeme trajanja projekta, tako i nakon.

Kroz projekt će se izraditi i mobilna aplikacija za tražitelje posla, koja će obuhvaćati sve otvorene natječaje na području cijele Hrvatske, a moći će se pretraživati putem nekoliko kriterija. To će mladima olakšati pronalazak potencijalnih poslodavaca, ne samo na području njihovog mjesta stanovanja, nego i šire.

Osim u Virovitici, sastanak je održan i u Općini Pitomača s načelnikom Željkom Grgačićem i njegovim suradnicima te u Špišić Bukovici s pročelnikom Jedinstvenog upravnog odjela Tomislavom Obrovcem. (sosvt.hr, virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content