ŠTO JE UZROKOVALO PAD? Na nekoliko sati srušio se Facebook, Instagram i WhatsApp

Brojni korisnici danas su primijetili probleme s Facebookom, Instagramom i WhatsAppom. Kako je objavljeno oko podneva društvene mreže nisu bile u funkciji. Facebook je imao probleme već od ranog jutra da bi sve kulminiralo oko podneva kada se srušio Instagram i WhatsApp, piše vecernji.hr.

Zbog tehničkih poteškoća društvenim mrežama nisu mogli pristupiti korisnici iz Europe, Malezije i dijelova SAD-a. Stranica Down Detector, koja prati probleme u radu najpopularniih svjetskih internet stranica, registrirala je da se nešto događa, a korisnici su također izvijestili o problemima. Oko 14 sati neki korisnici mogli su s manjim poteškoćama pristupiti društvenim mrežama, da bi oko 15 sati sve proradilo. Još uvijek nije poznato što je uzrokovalo pad.

Prije mjesec dana najveći pad Facebooka

Podsjetimo, prije mjesec dana dogodio se najveći pad Facebooka u povijesti, gdje su njene aplikacije prestale raditi diljem svijeta. Nestanak usluge trajao je najmanje 12 sati u više područja diljem svijeta, a najveći udar bio je u Sjevernoj Americi i Europi, prema podacima internetske stranice za praćenje rada stranica downdetector.com.

Nakon objave da ima problema Facebook je ostao bez komentara gotovo 24 sata prije nego što su objavili objašnjenje i ispriku.

“Jučer, kao rezultat nove konfiguracije servera, mnogi korisnici su imali problema sa našim aplikacijama i uslugama”, napisao je tada Facebook na Twitteru.”Riješili smo problem i naši se sustavi oporavljaju. Jako nam je žao zbog problema i zahvalni smo na Vašem strpljenju”, pisalo je tada u objavi.

Nestanak je, vjeruje se, bio najveći u Facebookovoj povijesti, a koji sada broji oko 2,7 milijarde korisnika samo na glavnoj društvenoj mreži, uz još Instagram i aplikacije za poruke. Kao i kod prethodnih nestanka, #FacebookDown je još jednom postao vrlo popularan ‘hashtag’ na konkurentnoj mreži Twitteru. Bloomber News je objavio da Facebook razmatra povrat novca oglašivačima čije poruke nisu mogle biti poslane. (vecernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content