Suhopolje slavilo na Laništu, Sloga prošetala Sladojevcima, 18. kolo obilježilo pregršt crvenih kartona

Na terenima županijskih prvoligaša proteklog je vikenda odigrano 18. kolo.

U susjedskom derbiju u virovitičkom prigradskom naselju Rezovcu vodeće Suhopolje je pobijedilo domaću momčad rezultatom 2:0. Već u devetoj minuti igre Zdenko Lončarek doveo je gostujuće nogometaše u prednost 1:0. U 38. minuti zbog verbalnog ispada u komunikaciji s glavnim sucem Matijom Presečanom isključen je domaći igrač Dario Kovačević. Na početku drugog dijela, u 55. minuti iskusni Slaven Slanac svojim zgoditkom postavio je konačni rezultat 2:0. Napadači Suhopolja, nakon domaće utakmice s Graničarom iz Okrugljače, i u Rezovcu su se propisno ispromašivali. Na terenu je dominirao iskusni Nikola Menegati.

Rezovac – Suhopolje 0:2
Igrač utakmice: Nikola Menegati

U Četekovcu su igrali prvi susjedi, domaći Dinamo i Mikleuš. Na samom početku domaću momčad u prednost svojim zgoditkom je doveo Emanuel Kristić. Gosti iz Mikleuša su izjednačili u 24. minuti zgoditkom svojeg najagilnijeg igrača Josipa Jančića. Minutu prije odlaska na odmor, najubojitiji domaći igrač Darko Kokoška, nakon prekršaja na njemu, udario je protivničkog igrača te je isključen. Gosti iz Mikleuša u drugom dijelu nisu iskoristili brojčanu nadmoć. U 79. minuti Emanuel Kristić svojim drugim zgoditkom donio je pobjedu domaćoj momčadi.

Dinamo Četekovac – Mikleuš 2:1
Igrač utakmice: Emanuel Kristić

Nakon osvojenog boda na gostovanju u Bušetini, Slavonija iz Sladojevaca doživjela je pravi potop na domaćem terenu od Sloge iz Zdenaca, koja joj je u mrežu ubacila pola tuceta golova. Gosti su poveli u trećoj minuti zgoditkom Marija Duspare. U posljednjoj minuti prvog dijela s gostujuće klupe je isključen predstavnik kluba Miroslav Zlosa. U drugom dijelu su se raspucali gosti. Mario Duspara postigao je zgoditak u 50. minuti. Deset minuta kasnije igrač Sloge Benjamin Dijanešić zbog prigovora sucu dobiva drugi žuti karton i mora napustiti igru. Nakon toga gosti postižu još četiri zgoditka: Mihael Nikolić u sedamdesetoj, osamdeset trećoj i osamdeset šestoj minuti, a Alen Dedaj u osamdeset drugoj minuti.

Slavonija Sladojevci – Sloga Zdenci 0:6
Igrač utakmice: Mihael Nikolić

Voćin je dočekao Mladost 1930. iz Čađavice. U sedmoj minuti gostujući igrači su iskoristili jednu pogrešku domaće obrane, Stjepan Novoselec je svladao domaćeg vratara Davida Čovića. Drugi dio domaća momčad otvara nizom napada. Hrvoje Čović je u 58. minuti izjednačio rezultat. U 78. minuti Ivan Tašić postiže zgoditak kojim domaća momčad vodi 2:1. Do kraja se rezultat nije mijenjao. U igri domaće momčad veliki teret u obrambenim zadaćama podnio je Tadej Jaković, spriječivši niz opasnih gostujući napada.

-Iduće nedjelje igramo ponovno na domaćem terenu. U goste nam dolazi uvijek neugodna momčad Lukača 05. Bit ćemo oslabljeni zbog kartoniranih igrača, ali ćemo pokušati osvojiti tri boda – optimističan je bio trener Voćina Emanuel Jaković.

Voćin – Mladost 1930. Čađavica 2:1
Igrač utakmice: Tadej Jaković

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, T. Szabo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content