TJEDAN KLASIČNE KREATIVE U Katoličkoj klasičnoj gimnaziji učenici sudjelovali na radionicama “Mozaik emocija”

U sklopu projektnoga tjedna koji se održava od ponedjeljka, 8. do petka, 12. travnja, u Katoličkoj klasičnoj gimnaziji s pravom javnosti u Virovitici, održan je niz kreativnih radionica i predavanja pod nazivom „Mozaik emocija“. Radionice se baziraju na područje psihologije, glazbene umjetnosti i teologije. Želja je bila učenicima ponuditi različite teme kako bi se oni lakše u budućnosti opredijelili za svoj životni put. „Tjedan klasične kreative“ namijenjen je isključivo nastavnicima i učenicima KKG jer im se na taj način žele približiti predavači te njihova zanimanja, hobiji ili životna poslanja.

-Ove godine “Tjedan klasične kreative” održava se pod nazivom „Mozaik emocija“ jer smo željeli s učenicima porazgovarati o emocijama koje utječu na naš životni tempo u smislu povezanosti emocija i prehrane te emocija i glazbe – istaknula je Alena Gladović školska knjižničarka i koordinatorica „Tjedna klasične kreative“.

IMG 6899 Medium

Tema današnja radionice je mali tečaj kršćanstva „Kursiljo – emocije kršćanstva“ koju predvodi vlč. Andrija Vrane te njegovi suradnici, učenici i studenti različitih godina.

-Cilj Kursilja je pronalazak načina kako od radosne vijesti učiniti da i ljudi budu radosni te kako otkriti u Evanđelju vidike i pristupe koji omogućuju da čovjek postane dublje u sebi slobodan i sposoban uspostaviti prave kontakte s drugima – istaknuo je vlč. A. Vrane te dodao kako je Kursiljo timski rad u kojem ne govori samo svećenik već je naglasak na laicima više nego na svećeniku. Laici kroz svjedočanstva govore o vlastitim iskustvima u pronalasku Boga te o življenju u vjeri s Bogom kojim se korača kroz svaki dan.

IMG 6901 Medium e1554809860554

U preostala dva dana, učenici će moći sudjelovati na radionici na temu „Detektivi emocija“ koju će voditi Ana Haramina, prof. psihologije te na glazbenoj radionici te predavanju na temu „Emocije i glazba“ koju će izvesti prof. Jasna Per Kožnjak i prof. Barbara Bogojević.

(www.icv.hr, lmh; foto: L. Martinko-Hock)

[g-gallery gid=”519840″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content