USKRS U SVAKOM DOMU U vatrenoj malonogometnoj završnici pobjedu odnijeli kontakt policajci, u potezanju konopa trijumf Gradske uprave

Žestoko i uzbudljivo bilo je večeras (četvrtak) na parketu dvorane Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica, gdje su u malonogometnom turniru i povlačenju užeta snage odmjerili virovitički franjevci, djelatnici PU virovitičko-podravske i djelatnici Gradske uprave. Gost večeri bio je Ivan Dečak, frontmen grupe Vatra, koji je ovoga puta obukao dres i zaigrao za ekipu fratara.

Bio je ovo peti humanitarni turnir “Uskrs u svakom domu”, kojeg organiziraju Župa sv. Roka Virovitica, PU virovitičko-podravska i Grad Virovitica. Turnir je i ove godine privukao mnoštvo gledatelja i izvođača koji su svojim glazbenim, plesnim i navijačkim obolom, uz dobrovoljni prihod, podržali turnir i bodrili favorite u sportskim okršajima. Sav prihod namijenjen je siromašnim građanima, do kojih će pomoć za Uskrs doći putem župnog Caritasa.

uskrs u svakom domu 2019 9

Ove godine program je bio još bogatiji. Za vrijeme pauza između sportskih okršaja svojim nastupima gledatelje su zabavili: Zbor glazbene igraonice Jan Vlašimsky, Gradska glazba Virovitica s mažoretkinjama, Plesna skupina Katoličke osnovne škole, Zbor Katoličke klasične gimnazije, Kvartet Artes, KUC Virovitica, “zvjezdica” Julija Tomljanović, pjevačica Gordana Moslavac i Policijska klapa Sveti Matej PU bjelovarsko-bilogorske te prvopričesnici i krizmanici sve tri virovitičke župe: Sv. Roka iz Virovitice, bl. Alojzija Stepinca iz Milanovca i sv. Leopolda Mandića iz Taborišta.

-Novac prikupljen donacijama Caritas svake godine iskoristi za pomoć u hrani, higijenskim potrepštinama, za Socijalnu samoposlugu Gradskog društva Crvenog križa Virovitica i za radove na domovima ugroženih obitelji – poručio je fra Rozo Brkić, župnik župe sv. Roka Virovitica, koji je zbog operacije “preskočio” dvoboj no “putem pisma” javio se nazočnima koji su i ove godine popunili tribine Sportske dvorane OŠ Ivane Brlić-Mažuranić u Virovitici.

uskrs u svakom domu 2019 31

U vatrenoj završnici pobjedu u povlačenju užeta odnijela je ekipa Gradske uprave, dok su pobjednici malonogometnog turnira ove godine bili kontakt policajci, nakon pobjede 2:1 protiv Policijske uprave u uzbudljivom finalu. Dva pogotka za pobjedničku ekipu postigao je Lovro Štefanec, dok je za poraženu momčad poentirao Mario Balogović.

– Cilj je i ove godine pomoći obiteljima kojima je pomoć potrebna i da se svi osjećaju dobro, od onih najmlađih do najstarijih. Zahvaljujem se svima koji su na bilo koji način podržali ovu hvalevrijednu akciju. Virovitica je pokazala veliko srce i želim da tako bude svih 365 dana u godini, a ne samo danas – jasno je poručio gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

uskrs u svakom domu 2019 40

Za malonogometnu ekipu Gradske uprave zaigrao je i virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

– Čestitam organizatorima koji su i ove godine organizirali humanitarni turnir na jednoj vrlo visokoj razini. Zahvaljujem i gledateljima koji su došli u ovako velikom broju podržati turnir te ekipama i svim igračima koji su ostavili srce na terenu. Virovitičani su još jednom pokazali da imaju veliko srce i da znaju pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija – rekao je župan Andrović te dodao kroz smijeh kako se za turnir i nije baš pripremao jer već duže vrijeme nije bio na “rekreaciji”, ali velika mu je čast što su ga pozvali iz Gradske uprave i što je bio dio ovog humanitarnog turnira.

uskrs u svakom domu 2019 10

Ponosan je bio i načelnik PU virovitičko-podravske Siniša Knežević, koji redovito sudjeluje u humanitarnim i sportskim manifestacijama.

– Ponosan sam i radostan što smo se i ove godine uključili i s radošću odlučili biti jedan od organizatora malonogometnog turnira i povlačenja užeta, uz Župu sv. Roka i Grad Viroviticu. Uskrs je za nas kršćane jedan od najvećih blagdana, vjernicima donosi radost zbog Isusova uskrsnuća i nade u vječni život. Tu radost, ali i nadu želimo donijeti obiteljima u potrebi, preko župnog Caritasa, koji će sav prihod od današnjeg dana upravo njima i podijeliti. Uvijek ćemo poticati ovakva događanja koja su sportskog i humanitarnog karaktera i rado ćemo sudjelovati u svim događajima koji za cilj imaju bolje, sretnije i pravednije društvo. Još jednom se želim zahvaliti na dolasku Policijskoj klapi Sveti Matej PU bjelovarsko-bilogorske i naravno svima koji su uložili trud kako bi današnja manifestacija protekla u najboljem redu – poručio je S. Knežević.

uskrs u svakom domu 2019 72

Srećko Bekavac, član ekipe fratara, ove godine nije uspio obraniti naslov prvaka.

– Zaista odlična manifestacija, koja je i ove godine bila fantastična. Prošle godine nastupio sam za ekipu fratara, svidjelo mi se, pa sam došao i ove godine podržati našu braću i sestre kojima je pomoć potrebna. Prošle godine smo bili pobjednici, ali ove godine to nam nije pošlo za nogom. Ipak, rezultat večeras nije bio u prvom planu – rekao je S. Bekavac.

Posebno je sretan bio Željko Lukaček iz pobjedničke ekipe.

uskrs u svakom domu 2019 62

– Ove godine konačno smo osvojili nagradu, imali smo malo više sportske sreće. Nadam se da će se tradicija nastaviti i iduće godine. U prvom planu danas je ljudskost i samo ljudskost i bitno je da se uvijek izađe u susret onima kojima je to zaista potrebno – rekao je Željko Lukaček iz Slatine.

Pehare i nagrade najboljima podijelili su gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, načelnik PU virovitičko-podravske Siniša Knežević i fra Grgur Blažević, svećenik Župe svetog Roka iz Virovitice, a programom je vrhunski dirigirao voditelj Trpimir Markotić.

(www.icv.hr, ts, vpz.hr, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”520224″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content