Vijeće općine Crnac održalo sjednicu: Prihvaćen Izvještaj o godišnjem izvršenju općinskog Proračuna

Vijećnici općine Crnac održali su redovnu 12. sjednicu ovoga saziva. U uvodu sjednice Vijećnici su jednoglasno donijeli Zaključak o izmjenama i dopunama Statuta Općine, a potom je donesen Plan utroška sredstava za prodaju kuća i stanova u državnom vlasništvu na potpomognutim područjima.

Nakon kraće rasprave, Vijećnici su jednoglasno potvrdili i Izvještaj o godišnjem izvršenju Proračuna općine Crnac za 2018. godinu sa svim popratnim segmentima. Prihodi proračuna općina Crnac za 2018. godinu ostvareni su u ukupnom iznosu od 12.462.043,19 kuna ili 75,06% odnosu na godišnji plan, dok su rashodi u istom periodu ostvareni u iznosu od 11.563.443,39 kuna ili 83,78% u odnosu na godišnji plan.

Općinsko vijeće donijelo je i odluku o imenovanju Povjerenstva za zakup poljoprivrednog zemljišta, a potom je pročelnik Općine Danijel Jozić predstavio vijećnicima detalje o prijavljenim projektima za sufinanciranje u 2019. prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice i Javnom pozivu za raspoređivanje i korištenje sredstava kapitalnih pomoći gradovima i općinama za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda za 2019. godinu. Pročelnik Jozić također je vijećnike informirao i o statusu projekta nerazvrstane ceste od naselja Suha Mlaka do granice s općinom Čađavica te o projektima izgradnje i opremanja dječjeg vrtića Veliki Rastovac te izgradnje dječjeg igrališta u istom mjestu. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content