Viro Virovitica se glatkom pobjedom protiv Đakova oprostila od domaćih navijača za ovu sezonu

Zadnju domaću ligašku utakmicu odigrali su Virovitičani ove sezone. U praktički revijalnoj utakmici pobjeda Viro Virovitice 38:29.

Đakovčani su već odavno putnici u niži rang sljedeće sezone. Uz to, u Viroviticu su doputovali sa samo devet igrača pa je bilo za očekivati da sama utakmice neće biti osobito neizvjesna. Domaćini, iako nisu imali neki imperativ pobjede, od samog starta željeli su dobrom igrom i pobjedom završiti sezonu što se tiče domaćeg parketa.

Već u prvim minutama Virovitičani dolaze do vodstva 4:1, da bi već kod 9:5 domaći trener potpuno promijenio prvu sedmorku dajući priliku igračima koji su ove sezone manje igrali. A oni su, baš kao i prošli vikend sa Vidovcem, iskoristili pruženu priliku te do poluvremena vodstvo povećali na uvjerljivih 22:14.

Niti u drugih 30 minuta ništa se nije promijenilo. Razigrani Virovitičani nemilice pune gol Đakovčana, dok gosti pružaju maksimum onoga što trenutno mogu. U jednom trenutku prednost domaćina je velikih 30:18, da bi do kraja utakmice Đakovo uspjelo razliku smanjiti na pristojnijih i završnih 38:29.

Sveukupno bila je to jedna lijepa rukometna predstava, dosta lijepih akcija, bez grubosti i bilo kakvih tenzija u kojoj su gledatelji zasigurno mogli uživati. Uz to, domaćini su uspjeli u svom cilju da se po prvi puta u sezoni u strijelce upišu svi igrači osim dvojice vratara, kao i da prvi gol postigne još jedan debitant u prvoligaškoj utakmici, Leon Dujmović. Također, na golu Virovitičana prve prvoligaške minute uspješno je odradio i mladi vratar Karlo Starčević.

Đakovčani su odigrali korektnu utakmicu i unatoč svojim problemima nisu se predavali, i svakako treba im poželjeti brz povratak među prvoligaše. Strijelce su im predvodili Renato Čurić sa sedam te Noa Mandić sa šest golova, a dobar je na golu bio Filip Orlović. Đakovo je klub velike tradicije, poznate rukometne škole, sa višegodišnjim iskustvom igranja u Premijer i 1. ligi te je za hrvatski i slavonski rukomet dobro da se što prije vrate tamo gdje pripadaju.

Nakon zadnje ovosezonske domaće utakmice, ekipi Damira Vašarevića preostaje još idući vikend odigrati i zadnju utakmicu sezone. U zadnjem, 26. kolu gostuju kod ekipe Maksimir Pastela.

RK Viro Virovitica: K. Starčević, Vašarević 4, Dujmović 1, Rešetar 2, Pandža 4, Štimac, Moslavac 5, Sabo 3, Ig. Gašparović 5, Poljak 1, Crljenić 4, A. Starčević 1, Janjić 1, Iv. Gašparović 2, Vulić 4, Smutni 1. Trener: Damir Vašarević.

Isključenja: Viro Virovitica 4 minute; Đakovo 4 minute

Sedmerci: Viro Virovitica 3/3; Đakovo 2/3.

(www.icv.hr, RK Viro Virovitica, foto: ilustracija, M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content