VIROVITICA U PLAVOM Polaznici Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju obilježili Svjetski dan svjesnosti o autizmu

Glavna skupština Ujedinjenih naroda odabrala je 2. travnja za obilježavanje Svjetskog dana svjesnosti o autizmu. Time se želi skrenuti pozornosti javnosti diljem svijeta na sve veći problem ovoga složenog poremećaja koji se kod pojedinaca najčešće razvije u prve tri godine života i uglavnom traje do kraja života.

Ovaj datum i ove su godine obilježili polaznici Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica koji su, zajedno sa svojim učiteljima, roditeljima i prijateljima, u plavim majicama i s plavim balonima, prošetali gradom prenoseći važnu poruku: biti drugačiji nije problem ako zajedno postanemo zajednica koja brine. Polaznici Centra posjetili su i Palaču Pejačević gdje ih je sa slatkišima dočekala zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek – Golinac.

20190402 113052 Custom

Inače, u obilježavanje ovog dana uključio se i Grad Virovitica koji je Palaču Pejačević “osvijetlio” plavom bojom kako bi se poručilo da Virovitica stoji iza te djece s autizmom i njihovih roditelja.

Prilikom posjete Palači Pejačević, polaznici COOR-a pročitali su pismo u kojem je istaknuto da je sve veći broj djece u našim vrtićima i školama koja svijet gledaju na drugačiji način te im je potreban i drugačiji način učenja te drugačiji pristup društvu. Kao ključ uspjeha svake obitelji djeteta s autističnim spektrom stoga se navodi stvaranje uvjeta za ranu intervenciju, povezivanje svih relevantnih stručnjaka, usluge sustavnog rada s djecom predškolske dobi…

MG 2253

Pismo u kojem se poziva na podršku obiteljima djece s autizmom, da Grad i nagodinu “zasvijetli” plavom bojom te da se opet puštaju plavi baloni, preuzela je u ime gradonačelnika Ivice Kirina njegova zamjenica Vlasta Honjek – Golinac.

Nakon posjete Palači Pejačević, polaznici COOR-a sa svojim učiteljima, roditeljima i prijateljima uputili su se prema Trgu kralja Tomislava, gdje su pustili plave balone, a ubrzo su im se priključili i učenici drugog i trećeg razreda Katoličke osnovne škole Virovitica zajedno sa svojim učiteljicama i tako još jednom potvrdili izvrsnu međusobnu suradnju.

(virovitica.hr, foto: M. Rođak i M. Bašić)

[g-gallery gid=”518252″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content