Virovitičke košarkašice do devet godina starosti četvrte među dječacima i djevojčicama na Regiji Sjever

Košarkašice Virovitice do devet godina starosti ove godine natječu se u Regionalnoj ligi Sjever zajedno sa ekipama dječaka i mješovitim ekipama u istom godištu.

Naime, Hrvatski košarkaški savez odlučio je da se samo ovo natjecanje odigra u ovom obliku, što je, mora se priznati, pomalo čudno.

Iako se očekivalo da će virovitičke djevojčice biti lak plijen ostalim klubovima, uspjele su se plasirati u polufinale Regije koje je odigrano u Čakovcu. Prvu utakmicu popularni “minioni” odigrali su protiv domaće ekipe Međimurje-Mladost, odnosno ekipe sastavljene od dva muška tima. Iako su pružile žestok otpor, više od časnog poraza od jačih dječaka nije se moglo postići.

U utakmici za treće mjesto snage su odmjerile sa ekipom dječaka Košarkaškog kluba Vedi iz Bjelovara. Iako su “minioni” do poluvremena držali rezultatsku neizvjesnost, u drugom dijelu djevojčice ipak nisu mogle više pratiti visok ritam koji su dječaci nametnuli te su na kraju poražene.

U strijelce su se upisale Dorotea Blažičević, koja je postigla šest koševa i Mia Jerbić, koja je postigla četiri koša. Na kraju su djevojčicama uručene medalje i pehar te ih može tješiti da su jedina ekipa djevojčica koja se plasirala na završnicu i samim time možemo reći da su najbolja ženska ekipa Regije Sjever.

Za ŽKK Virovitica nastupile: Ana Lesić, Petra Grbac, Lucija Kovačević, Tessa Luna Keserica, Tea Pospišil, Lavinia Subota, Katarina Kanjka, Dorotea Blažićević 6, Mia Jerbić 4, Lucija Petras, Ema Kovačević, Lana Grabić i Mia Milković.

(www.icv.hr, ŽKK Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content