VOLIM SVOJU ŽUPANIJU Fotografija „Surovi Velebit“ Hrvoja Jurkovića skupila najviše lajkova

Pobjednik u kategoriji fotografije s najvećim brojem prikupljenih lajkova putem Facebooka na ovogodišnjem natječaju „Volim svoju županiju“ je Hrvoje Jurković iz Ličko-senjske županije sa svojom fotografijom „Surovi Velebit“. Fotografija je prikupila čak 16.298 „lajkova“ između 3667 prijavljenih radova.

Natječaj je trajao mjesec i pol dana, a ovogodišnji odaziv oborio je dosadašnji rekord. Podsjećamo, cilj foto natječaja je promocija ljepota svih dijelova Lijepe Naše jer, osim što postaju viralne, fotografije ulaze u postav putujuće izložbe koja je do sada obišla gotovo sve hrvatske županije.

Osim kategorije s najviše prikupljenih glasova putem društvenih mreža, najbolje fotografije bira i stručni žiri, a njihova će odluka biti poznata u ponedjeljak 6. svibnja. Prva mjesta u obje kategorije osvajaju GOPRO HERO7 Silver sportske digitalne kamere, a drugo mjesto prema ocjeni žirija GOPRO HERO7 White sportsku digitalnu kameru.

Na čelu ovogodišnjeg stručnog žirija ponovno se nalazi naša profesionalna fotografkinja Mare Milin. Fotografija joj je zaokupila um i srce na drugoj godini fakulteta kada je studirala industrijski dizajn, a njome će se, kako kaže, „baviti dok je u njoj duha i daha“. Uz Mare, članovi žirija su Ivana Gusak Galić iz Osječko-baranjske županije, Kristijan Toplak iz Virovitičko-podravske županije i Karlo Frljužec iz Krapinsko-zagorske županije. (www.hrvzz.hr, Fotografija: Hrvoje Jurković)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content