Vrijedne nagrade mladim orahovačkim glazbenicima na Međunarodnom natjecanju Sonus op. 5

Mladi glazbenici Područne škole Orahovica, koja djeluje pri Osnovnoj glazbenoj školi Milka Kelemena Slatina i dalje nižu fantastične rezultate na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima.

Ovoga puta oduševili su na međunarodnom i jednom od najjačih natjecanja u Hrvatskoj. U Križevcima je, naime, održano Međunarodno natjecanje mladih glazbenika pod nazivom SONUS op.5, a domaćin je bila Glazbena škole Alberta Štrige. Osim vrhunske kvalitete ovoga natjecanja, novost Sonus op. 5 su novčane nagrade laureatima svake discipline u iznosu od 400 eura. Međunarodno natjecanje mladih glazbenika Sonus ove je godine održano pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

0504glazbenici 5 Karla Kovačević Custom
foto: čitatelj

-Međunarodno natjecanje mladih glazbenika Sonus manifestacija je koja se održava svake godine sa sudionicima s područja cijele države i regije te uglednim hrvatskim i, od 2017. godine stranim glazbenim pedagozima, kao članovima Ocjenjivačkog suda. Suorganizator natjecanja i domaćin petu godinu zaredom je Glazbena škola Alberta Štrige Križevci. Mjesto je to na koje se natjecatelji i njihovi mentori rado vraćaju i koje je izvrsna pozornica glazbenih ideja, emocija, glazbene budućnosti i novih ideja. Ovo je natjecanje specifično po tome što svaki natjecatelj osim brojčane dobija i opisnu ocjenu koju organizator šalje nastavniku/mentoru. Opisna je ocjena konkretna pohvala ili primjedba i možda pokoji naputak objektivnog i dobronamjernog slušatelja, a sve u cilju poboljšanja i napredovanja u radu nastavnika/mentora i odgoju mladih glazbenika – kaže voditelj Područne škole Orahovica pri Osnovnoj glazbenoj školi Milka Kelemena Slatina, Dražen Kovačević.

0504glazbenici 3 Borna Gernhard Custom e1554480886919
foto: čitatelj

Na natjecanju je sudjelovalo preko 340 kandidata iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Srbije i Bosne i Hercegovine u uzrastu od 8 do 23 godine starosti u četiri discipline i to klavir, udaraljke, tambure i solfeggio. Broj kandidata u disciplini klavir premašio je sve dosadašnje prijave i na taj način natjecanje je postalo najveće natjecanje u regiji u toj disciplini. Mladi Orahovčani još su jednom pokazali izniman glazbeni talent osvojivši nekoliko vrijednih nagrada.

0504glazbenici 2 Magdalena Krmpotić Custom e1554480922510
foto: čitatelj

-Učenici naše škole, zajedno sa svojim mentorima, i ove su godine tradicionalno sudjelovali na natjecanju i posnosni smo na njihove rezultate. Učenik 5. razreda, Borna Gernhard osvojio je priznanje u II. kategoriji u disciplini solfeggio. Njegova mentorica bila je prof. Sandra Pavić. Učenica 2. razreda, Karla Kovačević osvojila je 3. nagradu u I. kategoriji u disciplini klavir s osvojenih 78,75 bodova, a njena mentorica bila je prof. Mateja Tomas. Učenica 4. razreda, Magdalena Krmpotić osvojila je 1. nagradu u II. kategoriji u disciplini tambure osvojivši 90,67 bodova uz mentorstvo prof. Marije Ševarac dok Magdalenina korepetitorica bila profesorica Mateja Tomas. Od srca čestitam svim učenicima i njihovim mentorima i želim im puno uspjeha u budućnosti koja je ovakvim telentima definitivno svjetla.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content