“ŽENE IZ LUKAČA ŽELE POSAO” U sklopu projekta dobile bicikle i započele s radom

U sklopu projekta “Žene iz Lukača žele posao”, kroz program “Zaželi – Program zapošljavanja žena”, nakon provedene edukacije žene su danas (ponedjeljak) krenule s radom te preuzele svoje bicikle, koji su financirani iz Europskog socijalnog fonda, kako bi lakše i brže obilazile svoje korisnike.

Osim šest bicikala, koji su nabavljeni za zaposlene žene, u sklopu projekta nabavljene su i potrepštine za krajnje korisnike, koje će im jednom mjesečno biti isporučene. Ukupno imaju 40 krajnjih korisnika kojima će pomagati u obavljanju kućanskih poslova, održavanju osobne higijene, dostavi lijekova, plaćanju računa te im pružati podršku kroz razgovore i druženje.

IMG 0030

Načelnik Općine Lukač Đuro Bukvić, pozdravio je sve prisutne radnice te im poželio dobrodošlicu i uspješan rad tijekom sljedeća 24 mjeseca.

-Danas je prvi dan kako krećemo s projektom Žene iz Lukača žele posao. Edukacija je trajala 20 dana u Općini Lukač te 10 dana kod poduzetnika, gdje su žene osposobljene za obavljanje ovog posla. Vrijednost ovog projekta je 1.223,640 kuna, a provodi se u trajanju od 30 mjeseci. Išlo se upravo na ciljanu skupinu, žene starije od 50 godina, koje teško danas nalaze posao. Nadam se da će svi biti zadovoljni, kako žene, tako i krajnji korisnici. Današnjim danom, podjelom bicikala i ostale opreme i službeno krećemo s provođenjem ovog projekta – poručio je načelnik Bukvić.

IMG 0028

Voditeljica Ana Gostimir i koordinatorica projekta Valerija Ivoš, radnicama su prenijele sva uputstva prema Planu i programu rada te im uručile svu potrebnu opremu za efikasan i olakšan rad.

(www.icv.hr, ts, Općina Lukač, foto: T. Szabo)

IMG 0034IMG 0033

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content