DAN GRADA ORAHOVICE Zlatne plakete Srednjoj školi ”Stjepan Ivšić” i tvrtki Pan Parket

U nazočnosti potpredsjednika Vlade RH i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, saborskog zastupnika Tomislava Žagara, župana Igora Androvića i njegovih zamjenika Darka Žužaka i Marija Klementa, počasnih građana Orahovice Stjepana Mesića i Voje Lukića, predsjednika katedre Studija za dentalnu medicinu i zdravstvo Ivana Milolože, gradonačelnika Virovitice Ivice Kirina, načelnika s područja VPŽ i drugih županija, direktora HGK ŽK Virovitica Milana Vanđure, člana Uprave Hrvatskih šuma Igora Fazekaša, predsjednika Skupštine VPŽ Mirana Janečića, predstojnice Ureda državne uprave VPŽ Sanje Bošnjak, te mnoštva predstavnika javnog, političkog i gospodarskog života, održana je svečana sjednica Gradskog vijeća grada Orahovice u povodu 791. rođendana i proslave Dana grada te blagdana Našašća svetog Križa.

Nakon predstavljanja rada Gradskog vijeća od strane predsjednika Radoja Medenice, gradonačelnica Ana-Marija Petin predstavila je gradske projekte te zahvalila ministarstvima, Vladi RH, VPŽ-u i županijskoj agenciji VIDRA na velikoj pomoći u realizaciji projekata. Nazočne je prigodno pozdravio počasni građanin Orahovice Vojo Lukić, a potom i župan VPŽ-a Igor Andrović.

Svečana sjednica 4 e1556902852291

-Grad Orahovica je svakako turistički biser Virovitičko-podravske županije. Naravno da je Županija uvijek tu kada treba pomoći u bilo kojem projektu, a dosta ih i sami realiziramo na području ovoga grada kao što je izgradnja Poduzetničkog inkubatora koji će pružiti gospodarstvenicima nove mogućnosti promidžbe i razvoja – rekao je između ostalog Andrović. Na kraju se obratio i potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Svečana sjednica 1

-Grad Orahovica u meni osobno, ali i u Vladi RH ima prijatelja i partnera jer mi želimo pomoći svim gradovima Lijepe Naše, posebno onima kao što je Orahovica, koji imaju potencijal, vrijedne ljude i sjajne projekte – rekao je između ostalog Tolušić.

Gradonačelnica Petin je u sklopu svečane sjednice ključeve kurije Mihalović uručila Studiju za dentalnu medicinu i zdravstvo za uređenje Centra za kardiovaskularnu rehabilitaciju. Ključeve je primio predsjednik katedre Ivan Miloloža.

– Ovo će biti prvi ovakav centar od Zagreba do Orahovice. Dat ćemo sve od sebe da ga što prije uredimo i dovedemo u funkciju – rekao je Miloloža.

Svečana sjednica 5

Zaslužnima su dodijeljena gradska priznanja pa su zahvalnice dobili Slavica Hrčan, akademski slikar Franjo Molnar, DVD Nova Jošava, Marko Cingel, Gordana Radaković i dr. Ivica Fotez, srebrne plakete dobili su “Pleša”, obrt za preradu mesa, i Duško Rađenović, a dobitnici zlatnih plaketa su Srednja škola ”Stjepan Ivšić” i Pan parket. U ime nazočnih obratio se vlasnik Pan parketa Danijel Smiljanić, a tijek sjednice uljepšali su učenici Glazbene škole Milka Kelemena Slatina, Područnog odjela Orahovica te mješoviti pjevački zbor KUD-a Orahovica. (www.icv.hr, vg, Foto: V. Grgurić)

[g-gallery gid=”525459″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content