DIVAN I PLEMENIT POZIV Jedine virovitičke odgojiteljice proslavile 40 godina mature

Vrijeme je obilježavanja godišnjica mature te su tako proteklog vikenda odgojiteljice, generacija 1975./1979. godina., obilježile 40 godina mature.

Posebnost je u tome što je ovaj razred, u koji je bila upisana četrdeset i jedna učenica, jedini razred odgojiteljica u povijesti srednjoškolskog obrazovanja Virovitice. Odgojiteljice je pozdravio i s njima se družio Nikola Ćapin, đakon u mirovini, koji je kao profesor predavao njemački jezik dijelu razreda. Izjavio je kako je biti odgojitelj poziv, a ne posao i koliko je to divan i plemeniti poziv.

Nisu sve odgojiteljice ostale u struci pa su tako završile u nekim drugim zvanjima. Najveći dio nastavio je daljnje školovanje u odgojnim strukama (razredna nastava, defektologija), a najviše je odgojiteljica koje su bile ili su zaposlene u Zagrebu, Daruvaru, Goli, Ferdinandovcu, Pitomači, Đuđevcu, Suhopolju i Virovitici.

Uspomene i dogodovštine iz vremena školovanja, kao i sadašnje životne situacije i iskustva svake osobe, podijelile su u veselom druženju uz pjesmu i ples. Iako različite, sve ih veže čvrsta i neraskidiva veza – neizmjerna ljubav prema djeci.(www.icv.hr, iš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content