Fina IT razvojni centar Virovitica počeo s radom: Zaposlena dva djelatnika, početkom lipnja pridružit će im se još jedan

Financijska agencija (Fina), tehnološka kompanija koja u svom sastavu ima vrlo snažan razvojni IT tim, kao jedno od područja ulaganja odabrala je i Viroviticu koju je prepoznala kao rasadnik IT stručnjaka.

Temelji Fininog razvojnog IT centra u našem gradu „udareni“ su u ožujku potpisivanjem Sporazuma o suradnji između Fine i Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici, a podršku pokretanju centra od samog su početka dali i virovitičko-podravski župan Igor Andrović te gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

Cilj potpisivanja sporazuma je školovanje kadra za IT razvojni centar u Virovitici koji se nalazi u zgradi Fine, a prilikom potpisivanja, predsjednik Uprave Fine Dražen Čović ujedno je potpisao i ugovore o stipendiranju troje studenata koji će imati priliku zaposliti se u Fini.

Ovog tjedna otišlo se još korak dalje s IT razvojnim centrom u Virovitici te su s radom započela dva djelatnika, dok će im se početkom lipnja pridružiti još jedan.

Inače, u IT razvojnom centru studenti će moći odraditi i svoju praksu, studentski rad, sudjelovati u projektima koje Fina radi…

ITRC Virovitica bit će namijenjen razvoju IT usluga, što podrazumijeva čitav ciklus razvoja softvera, počevši od poslova analize, dizajna, programiranja te testiranja. (virovitica.hr, fotografija: Kristijan Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content