FOTO Pjesmom, recitacijom, plesom i glumom proslavili Dan Katoličke osnovne škole u Virovitici

U punoj dvorani Kazališta Virovitica obilježen je Dan Katoličke osnovne škole u Virovitici. Učenici i nastavnici glazbeno-literarnim programom uveli su svoje roditelje, bake, djedove i prijatelje u proslavu ovoga, za školu posebnog dana. Dan škole obilježava se 18. svibnja, na dan kada je rođen Karol Wojtyla, papa Ivan Pavao II koji je ujedno i zaštitnik škole. Ovim Danom škole stavljen je naglasak na važnost obitelji u kojoj djeca odrastaju te na povezanost najmlađih sa svojim članovima obitelji, osobito s roditeljima.

U uvodnom djelu priredbe zbor Katoličke osnovne škole otpjevao je pjesme “Jubilate Deo” i “Dona Nobis”. Nastavili su s recitacijom “Moj tata, moja moja mama i naš brod”. U plesnom djelu predstave otplesali i otpjevali su pjesmu “Kišobran za dvoje”. Glumačko umijeće iskazali su u igrokazu “Tko odraste, pojma nema”. Njihovo viđenje obitelji prikazali su u dramsko-literarnoj izvedbi “Obitelj je.. “ te poručili kako je obitelj igra, zajedništvo, učenje, ljutnja, ali i oprost. Tuga, ali i sreća. Odgovornost, ljubav, zapravo oni sami. Uslijedile su dvije recitacije “Plava točkica” i “Djetinjstvo” napisano perom dviju sestara. Predstavu je kraju priveo zbor pjesmama “Jež” te “A ram sam sam” zanimljivih stihova.

dan katolicke 1

Važnost obitelji, zajedništva i molitve u obitelji istaknuo je i sam mons. Antun Škvorčević, biskup požeški rekavši kako treba težiti tome da čovjek bude velik duhom i dobrim djelima, a ne visok visinom. Mons. Škvorčević je također čestitao ravnatelju, učiteljima, učenicima i njihovim obiteljima Dan škole.

Dan škole poseban je kako za učenike, tako i za djelatnike te ravnatelja. -Najviše me vesele uspjesi učenika, osobito sada kada se bliži i kraj školske godine. Zahvalan sam svim učiteljima i djelatnicima škole koji na bilo koji način doprinose radu škole. Također veliko hvala i roditeljima koji se odazivaju na različite radionice jer na taj način svjedočimo jednom zajedništvu i gradimo identitet škole – istaknuo je Mario Večerić, ravnatelj Katoličke osnovne škole.

dan katolicke 32

Važnost obitelji i zajednice u kojoj se obitelj razvija i raste podržao je i Igor Andrović, župan Virovitičko-podravske županije, Mario Klement, zamjenik župana VPŽ te Vlasta Honjek-Golinac, zamjenica gradonačelnika grada Virovitice. Priredbu su pljeskom podržali i Ivica Tomljanović, ravnatelj Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica, Sanjica Samac, ravnateljica Osnovne škole Vladimir Nazor Virovitica, Margarita Kovačević, ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Virovitica te Mario Voronjecki, ravnatelj Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti u Virovitici te Ivica Žuljević, predstojnik Ureda za Katoličke škole u Hrvatskoj biskupskoj konferenciji.

dan katolicke 31

Učenici će Dan škole proslaviti također i sutra (petak) te će dan započeti s kratkom molitvom u Župnoj crkvi sv. Roka te sportskim igrama među kojima su im najdraže skakanje u vreći, igre s balonima, natjecanje u nošenju jajeta u žlici, a učenici se najviše raduju pjesmi i plesu kojima će obilježiti ovaj poseban dan. Također, Dan škole proslaviti će se izložbom likovnih radova koje su učenici marljivo pripremali tijekom školske godine. (www.icv.hr, lmh, Foto: M. rođak)

[g-gallery gid=”527743″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content