GLAZBENA ŠKOLA JAN VLAŠIMSKY Pokazali umijeće, talent i rad na proslavi 133. obljetnice škole

U prigodi 133. godine Glazbene škole Jan Vlašimsky, danas (utorak) je održana priredba u prepunoj školskoj dvorani. Ljubitelji glazbe mogli su uživati u osebujnom glazbenom programu u kojem je svoje umijeće pokazao Mješoviti zbor osnovne Glazbene škole te učenici Klara Volenik na klaviru, Sara Čuljak na flauti te Ema Boljevčan i Tihana Marija Majetić na violini. Posebne ovacije publike izazvala je Gabriela Šipek, učenica solo pjevanja. Pljesak su „zaradili“ i Kristian Matoković te Lana Stevanovski na gitari, Trio DoGaTe (Dorijan Molnar na flauti, Gabrela Šipek, Tena Labuhar na glasoviru). Publiku je također oduševio duet VEGA u kojem su s predstavili Ema Boljevčan na violini i David Biro na harmonici. Lara Černi predstavila se skladbom na bisernici, a Dinko Magenhajm na braču.

IMG 6796 Medium

PRVI SAMOSTALNI KONCERT

Ponos nije mogao sakriti ni ravnatelj škole Damir Mihaljević.

– Za razliku od prošlih godina, kada je dan škole bio spojen s ‘Proljetnim zvucima Jana Vlašimskog’, ovogodišnji dan škole ima svoj samostalni koncert. Danas je službeni dio, dodjela priznanja i nagrada svim učenicima i djelatnicima i svima onima koji su na bilo koji način potpomogli radu Glazbene škole. Zahvaljujem Gradu Virovitici, Županiji i svim ostalim institucijama i tvrtkama koje su na bilo koji način pomogle radu ove škole i koje su prepoznale naš trud i rad. Prije svega, zahvaljujem mojim profesorima, djelatnicima škole, administraciji i svima onima koji i čiste ovu školu, koji vode brigu o vanjskom i unutrašnjem izgledu. Napose hvala roditeljima i, naravno, učenicima – istaknuo je D. Mihaljević te dodao kako su ovdje radi učenika, a ne učenici radi djelatnika.

Program proslave bio je isprepleten skladbama kojima se prikazala svaka glazbena sekcija, a potom je svakom profesoru pojedine sekcije dodijeljeno priznanje za postignuti uspjeh na natjecanjima.

IMG 6983 Medium

HVALA PROFESORIMA

Uz učenike na koje su marljivo prenosili znanje te darovali svoje vrijeme, zahvalnice su dobili profesori Mirjana Dizdarević Bjelajac, Danijela Savinovski, Perica Mihaljević, Zvonimir Gadanac i Karolina Petrović za uspjehe na natjecanju klavirskoga odjela. Profesori Davorin Muhek, Tihomir Sabolić, Mario Petrinjak te Zrinko Jurić-Čivro te Matija Kovač primili su zahvalnice za uspjehe na natjecanju gitarističkog odjela. Profesorice Beatrica Šušak, Biljana Spasenovski te Mirjana Milinović dobili su priznanja za uspjehe na natjecanju harmonikaškoga odjela.

IMG 6826 Medium

Profesori Dean Premrl te Mirna Mihalković dobili priznanja za uspjehe na natjecanju tamburaškog odjela. Profesor Antonio Baranašić primio je zahvalnicu kao mentor učenicima koji su sudjelovali na natjecanju trubača, a profesorica Noemi Toth za uspjehe na natjecanjima iz flautista te profesorica Jelena Škvorc za natjecanje trombonista. Zahvalnice su primili također i Tomislav Vrabac za uspjehe na violinističkim natjecanjima te profesorica solo pjevanja Kristina Domović. Priznanja su također dobile i profesorice Lidija Šunk-Kozjak za dugogodišnje vođenje zbora, Sanja Spahija za korepeticiju te Slobodan Radovanović, profesor teorijskih glazbenih predmeta.

Treba čestitati i ovogodišnjim „jubilejcima“, Slobodanu Radovanoviću, Antoniu Petroviću i Mirjani Cupar Živković.

IMG 6827 Medium

U VRHU U HRVATSKOJ

Da Glazbena škola Jan Vlašimsky ima posebno značenje za Grad Viroviticu, potvrdio je gradonačelnik Ivica Kirin. – Želio bih čestitati Danu škole svima na čelu s ravnateljem Damirom Mihaljevićem, ali i svim profesorima na odličnom poslu, naravno i učenicima te njihovim roditeljima. Danas Glazbena škola Virovitica spada u vrh Hrvatske što se tiče upravo glazbene kulture, to se vidi po broju natjecanja i nagrada. Ono što me osobito veseli su pohvale o Glazbenoj školi koje čujem gdje god dođem – ponosno je istaknuo gradonačelnik Kirin te dodao kako su gosti iz Njemačke, Italije i Francuske oduševljeni Glazbenom školom i nastupima.

– Čestitke u ime mene i mojih suradnika i svih građana Grada Virovitice za ljubavlju odrađen posao – dodao je gradonačelnik Kirin.

IMG 7017 Medium

Željama se pridružila i Vesna Šerepac, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije.

– Ovo je škola koja jako puno znači ne samo za Grad Viroviticu, nego i prije svega za Virovitičko-podravsku županiju, što smo mogli vidjeti i jučer, na dodjeli nagrada naj učenicima naše županije. Glazbena škola je sa svojim mentorima i učiteljima, ali prije svega sa učenicima pokazala zavidne rezultate na svim razinama državnih natjecanja. Ono što je zaista bitno jest da se dobar glas ove škole čuo izvan granica Republike Hrvatske kroz međunarodnu suradnju koju ova škola njeguje sa drugim školama izvan Hrvatske – istaknula je V. Šerepac te dodala kako je ponosna što se ova škola uključuje u sve ono što Županija radi.

IMG 7027 Medium

– Kao što smo i do sada, nastojat ćemo maksimalno izaći u susret glazbenim školama kroz financijska sredstva, ali i ono što je vrlo bitno, kroz zapošljavanje ljudi te podići glazbenu ljestvicu za jednu oktavu – simbolično kaže V. Šerepac.

Učenike i njihove mentore pljeskom su nagradili i saborski zastupnik Josip Đakić, Dragica Moslavac, voditeljica Odjela za obrazovanje, šport, kulturu, rad, zdravstvo i socijalnu skrb pri uredu Državne uprave, ravnatelji osnovnih i srednjih škola s područja Županije te brojni drugi. (www.icv.hr, lmh)

[g-gallery gid=”528927″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content