GRADSKA GLAZBA VIROVITICA Sretni zbog plasmana na državno natjecanje

Svake godine u svibnju održava se Smotra amaterskih puhačkih orkestara Slavonije i Baranje u organizaciji Saveza amaterskih puhačkih orkestara Slavonije i Baranje (SAPOSIB). Ove godine domaćin je bio grad Valpovo, a na 40., jubilarnoj smotri nastupilo je 10 puhačkih orkestara. Tradicionalno, prije samog natjecanja, građanima su se zajedničkim nastupom predstavili svi orkestri na glavnom gradskom trgu. Na ovogodišnjoj smotri natjecala se i Gradska glazba Virovitica.

Publici su se predstavili sa dvije skladbe: „Encanto“ Roberta W. Smitha i „Blue rock“ Philipa Sparkea te osvojili ovacije publike. Sudeći po odličnim komentarima izbornog povjerenstva, Gradska glazba Virovitica snažan je favorit u danjem natjecanju C kategorije.

gg vtc 2 Medium

-Izrazito sam ponosan na uspjeh moga orkestra. Iza plasmana na državno natjecanje stoji mnogo sati rada i ljubavi prema glazbi. Neke stvari treba još dovesti do savršenstva, ali za to imamo još mjesec dana – rekao je dirigent orkestra Silvio Paloš dodavši kako je glavni cilj, plasirati se na državno natjecanje, već ostvaren.

Mladi glazbenici ponosno će predstavljati boje svoga Grada te se nadaju pobjedi u svojoj kategoriji.  (www.icv.hr, Foto: Facebook, privatna arhiva)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content