GRADSKO VIJEĆE Zbog učestalih upita domaćih i inozemnih investitora, povećava se obuhvat zone Zapad II

Na 19. sjednici Gradskog vijeća Grada Virovitice vijećnici su usvojili Odluku o izradi izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja Poslovne zone Zapad 2.

Obuhvat zone povećava se zbog učestalih upita domaćih i inozemnih investitora koji imaju namjeru širiti svoje poslovne aktivnosti na istočnom i sjeveroistočnom dijelu Hrvatske.

Ovim izmjenama i dopunama Urbanistički plan uređenja Poslovne zone Zapad II uskladit će s planom šireg područja, odnosno s Prostornim planom uređenja Grada Virovitice. Prema istom, obuhvat plana Poslovne zone Zapad II prostire se na 390,40 ha površine, što je jako veliko povećanje u odnosu na sadašnjih 80-ak ha.

Također, u svrhu jačanja gospodarskih i poduzetničkih aktivnosti u zapadnom dijelu grada, predviđena je izgradnja više pristupnih cesta koje će omogućavati izravan priključak s obilaznice u zonu, odnosno pristup do parcela.

vijeće2

– Osim nastojanja da naše zone učinimo što atraktivnijima za nove ulagače i potencijalne investitore, investitorima smo na raspolaganju i kao savjetodavna podrška, zajedno s našom Razvojna agencija VTA te im pomažemo u ostvarivanju raznih poticaja za nabavu nove tehnologije i unaprjeđenje poslovanja. Također, građevinske dozvole izdajemo u prosjeku u roku 15 dana, po čemu smo na samom vrhu u RH. Kao Gradska uprava ovdje smo kako bismo izašli u susret gospodarstvenicima i tvrtkama kako bi se otvorila nova radna mjesta te u konačnici povećale plaće u realnom sektoru – rekao je gradonačelnik Ivica Kirin.

Na 19. sjednici Gradskog vijeća usvojena su, između ostalog, i izvješća o radu odgojno-obrazovnih ustanova čiji je osnivač Grad Virovitica, kao i kulturnih institucija, Turističke zajednice grada Virovitice te Sportske zajednice. Usvojena su i godišnja izvješća o radu i financijskom poslovanju Javne vatrogasne postrojbe grada Virovitice za 2018. godinu Vatrogasne zajednice grada, Zaklade Grada Virovitice….

Sjednica je održana pod predsjedanjem predsjednice Gradskog vijeća Lahorke Weiss, a nazočili su joj i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin, zamjenici gradonačelnika Damir Marenić i Vlasta Honjek – Golinac, gradski pročelnici te direktori gradskih tvrtki.

(virovitica.hr, foto: M. Lovrenc)

[g-gallery gid=”526640″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content