IZVRSNA SEZONA Rukometaši Viro Virovitice treći u 1. HRL Sjever

U zadnjem, 26. kolu 1. HRL Sjever, Virovitičani su pobijedili u Zagrebu ekipu Maksimir Pastela 32:27. Premda su, neočekivano, igrali prilično oslabljeni bez Igora Gašparovića, Poljaka, Smutnog, Vulića i Metera, ekipa je odigrala odličnu utakmicu i bez većih problema osvojila nova dva boda, odnosno izborila 16. ovosezonsku pobjedu.

U prvom poluvremenu domaćini su uspijevali držati korak sa Virovitičanima samo do 7:7. Tada se gosti prvi puta osjetnije odvajaju na 11:8, da bi do kraja poluvremena Viro Virovitica došla do vodstva 19:15. U drugome dijelu ekipa Damira Vašarevića uspješno održava stečenu prednost i vodstvo od tri do pet pogodaka razlike, da bi utakmica bila i praktički riješena kad je na semaforu 10-tak minuta prije kraja zasvijetlilo 30:24 za goste. Do kraja u igri gol za gol Viro Virovitica dolazi do već spomenute pobjede 32:27.

MG 6504 e1555312399772

U ovoj zadnjoj ovosezonskoj utakmici Virovitičane su predvodili Ivan Janjić sa sedam te trojka Luka Pandža, Karlo Vašarević i Matko Crljenić sa pet postignutih zgoditaka. Odličan je na golu bio Karlo Štimac sa 15 obrana, a i u ovoj utakmici Virovitičani su imali strijelca svog prvog prvoligaškog gola, Hrvoja Vašarevića. Kod domaćina prvi strijelci Ivan Jurić sa sedam te Mario Lacković i Mihael Pleš sa četiri postignuta gola.

Završila je tako još jedna sezona za virovitičkog prvoligaša. Nakon odlične prošlogodišnje i 5. mjesta u debitantskoj sezoni, ove godine napravljen je još jedan kvalitativni iskorak osvajanjem 3. mjesta u 1. HRL Sjever. Sakupili su Virovitičani ukupno 36 bodova (7 više nego lanjske sezone), ostvarili su 16 pobjeda uz 4 neriješene utakmice i 6 poraza. Od samog početka sezone bili su u top tri prvoligaške karavane, a veći dio sezone i u igri za naslov prvaka. Sve to skupa zalog je, vjerujemo, svijetle budućnosti muškog rukometa u Virovitici i nadajmo se jedne još bolje sljedeće sezone.

– Posebna zahvala svim navijačima Viro Virovitice koji su u velikom broju bili podrška klubu i ekipi tijekom sezone. Zahvaljujući njima Virovitičani su uvjerljivo najgledanija momčad 1. HRL Sjever te se nadamo da će u istom pa i većemu broju biti vjerni pratitelji kluba i naredne sezone – poručili su iz Kluba.

RK Viro Virovitica: H. Vašarević 1, K. Vašarević 5, Dujmović, Rešetar 1, Oršulić, Pandža 5, Vilček, Štimac, L. Moslavac 3, Sabo, Zečević Leiss, Crljenić 5, Starčević 1, Iv. Gašparović 3, Janjić 7, K.Moslavac 1.

Sedmerci: Maksimir Pastela 1/3; Viro Virovitica 2/5

Isključenja: Maksimir Pastela 6 minuta; Viro Virovitica 10 minuta.

(www.icv.hr, sž)

Rk Maksimir Pastela – RK Viro Virovitica 27:32Na kraju osvojeno 3. mjesto u 1 HRL čime je ispunjen plan postavljen na početku sezone koji je bio da se bolje plasiramo nego prethodne sezoneČestitke dečkima i treneru!!!

Objavljuje RK Viro Virovitica u Subota, 4. svibnja 2019.

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content