Njihovi proizvodi nalaze se u svim trgovačkim lancima u Hrvatskoj: Brana d.o.o i dalje modernizira proizvodnju

Prošle godine, virovitička tvrtka Brana d.o.o. završila je s provedbom najvećeg gospodarskog projekta u Virovitičko-podravskoj županiji. Bio je to projekt iz Ruralnog razvoja, koji je prijavila i provela VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, a kojim je podignuto 6,27 ha nasada jabuka i 1,48 ha nasada borovnice. Pritom je izgrađeno i 1,6 ha plastenika te nabavljena potrebna poljoprivredna mehanizacija i oprema. Bila su to ulaganja od 13,3 milijuna kuna.

A kroz plastenike u Virovitici, saborske zastupnike, Tomislava Sokola, Josipa Đakića i Vesnu Bedeković, kao i državnu tajnicu Nikolinu Brnjac, te predsjednika Hrvatske zajednice županija i župana šibensko-kninskog Gorana Pauka, proveo je virovitičko-podravski župan Igor Andrović. Ivan Obrovac voditelj Poljoprivrednog sektora iz tvrtke Brana, naglasio im je kako se Brana vodi pravilima sigurnosti hrane i visoke kvalitete koji su prioriteti politike tvrtke, prezentirajući uzgoj sadnica, ali i pripremu za berbu krastavaca koji će uskoro na tržište.

brana 6
Foto: K. Toplak

– Glavno tržište nam je u Republici Hrvatskoj gdje radimo s gotovo svim trgovačkim lancima, ali izvozimo i u inozemstvo. Osim vlastite proizvodnje, imamo i stotinjak kooperanata kojima osiguravamo repromaterijal za proizvodnju te otkupljujemo od njih robu i dalje plasiramo – rekao je Ivan Obrovac, dodavši kako im je cilj u budućnosti daljnje širenje proizvodnje i otvaranje novih radnih mjesta te u konačnici, razvoj lokalne sredine.

U obilasku plastenika tvrtke Brana d.o.o., između ostalih, bio je i zamjenik župana Marijo Klement, gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin i njegov zamjenik Damir Marenić, ravnateljica Razvojne agencije VIDRA Emina Kovač, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Bojan Mijok. (vpz.hr; foto: K. Toplak)

[g-gallery gid=”526166″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content