NOVI ŽUPANIJSKI DERBI Okršaj bivših suigrača na Vegeški između Virovitice i Pitomače

Ovog vikenda igra se 23. kolo 4. nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica, a velik broj gledatelja očekuje se u Virovitici na županijskom derbiju između domaće momčadi i Pitomače.

Ove dvije ekipe susjedi su i na ljestvici. Virovitica se nalazi na osmom mjestu s osvojenih 26 bodova, dok je Pitomača s bodom manje na devetoj poziciji. Jesenas je Virovitica slavila u Pitomači s minimalnih 1:0 pogotkom Roka Horačeka.

U ovu utakmicu Pitomača ulazi s domaćom pobjedom iz proteklog kola nad Garićem iz Garešnice, dok je Virovitica upisala dva uzastopna poraza, ligaški u Ferdinandovcu i poraz u kup utakmici protiv Suhopolja. Domaća momčad traži izlaz iz male “krize” pod svaku cijenu, dok će se gosti pokušati osvetiti za poraz iz prve međusobne utakmice. Bit će ovo i okršaj nekoliko bivših suigrača, a u prvom planu su svakako nogometaši Pitomače Filip Škaro i Renato Jularić, koji igraju protiv bivšeg kluba u kojemu su “ponikli”. U svakom slučaju, očekuje nas uzbudljiva utakmica.

-U subotu stiže Pitomača, čeka nas još jedan županijski derbi, a svi znamo da su takve utakmice posebno nabijene emocijama. Mi smo domaćini i dat ćemo sve od sebe da bodovi ostanu u Virovitici – rekao je trener Virovitice Samuel Spudić.

S druge strane, Pitomača muku muči i s nekoliko ozlijeđenih igrača, dok se u virovitički sastav vratio Nikola Suvajac.

-U subotu igramo županijski derbi, nadam se povratku u sastav nekoliko ozlijeđenih igrača i vjerujem da će biti neizvjesno do samog kraja no, ako odigramo kao prije sedam dana moženo doći do pozitivnog rezultata – rekao je strateg Pitomače Goran Bosilkovski.

Utakmica se igra u subotu, 18. svibnja u 17 sati.

(www.icv.hr, ts, mš, foto: ilustracija: T. Szabo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content