NOVO VODSTVO Anica Car Marković nova predsjednica Lions Cluba Vereucha

U Podrumu Vineda u Vukosavljevici danas (petak) je održana redovna izborna skupština Lions Cluba Vereucha. Na samom početku članice i goste, među kojima je bila i Lahorka Weiss, predsjednica Gradskog vijeća Grada Virovitice, pozdravila je dosadašnja predsjednica Monika Ružić, a potom je iznijela Izvješće o radu kluba za proteklu godinu pri čemu je istaknula brojne akcije i aktivnosti.

IMG 20190510 184706

– U ovoj Lions godini održane brojne akcije među kojima i Kolač za prijatelja- tradicionalna akcija našeg kluba koju smo održale na Rokovo. Prihod od akcije doniran je Udruzi dijabetičara koji su sredstva iskoristili za organizaciju sportskih igara dijabetičara u Višnjici. Sljedeća aktivnost bilo je predavanje u Gradskoj knjižnici povodom obilježavanja Dana bijelog štapa na kojemu je nazočio velik broj posjetitelja – rekla je M. Ružić te istaknula da je Dorotea Feketić pritom progovorila o poteškoćama s kojima se susreću slijepi roditelji prilikom odgoja djece te dostupnosti socijalne podrške.

IMG 20190510 185115

Također, članice LC Vereucha već tradicionalno posjećuju i druže se s korisnicima Doma i prigodno ih darivaju, ali i izrađuju ukrase koje izlažu na štandu u palači Pejačević u sklopu manifestacije Prosinac u gradu. Prigodnim poklonima ove humanitarke ove godine obradovale su i djecu slijepih i slabovidnih roditelja-članova Saveza slijepih VPŽ, sudjelovale u akciji Lige protiv raka-cvijet za dan duže, prigodnom prodajom narcisa, te je suradnjom članice Đurđice Seitz i GDCK Virovitica ove godine obitelji Filaković isporučena pošiljka odjeće, obuće i osnovnih potrepština.

IMG 3471

– Naš klub je u ovoj godini bio korisnik dijela sredstava distriktualne akcije “Jedrima protiv droge”, te smo u partnerstvu s udrugom Veranda proveli projekt Savjetovalište za mlade s ciljem prevencije ovisnosti u rizičnim skupinama te smo sufinancirali izdavanje knjige prof. Siniše Brlasa “Psihologija ovisnosti”. Projekt se provodio od početka rujna 2018. kroz radionice i promotivne kampanje te je u njega utrošena 21.000 kuna – rekla je M. Ružić te dodala da su, osim navedenih akcija, održavale redovne sastane kluba, sudjelovale u aktivnostima drugih klubova, prisustvovale sastancima kabineta i regije te edukacijama.

IMG 20190510 185121

Za novu predsjednicu izabrana je Anica Car Marković, prvostupnica sestrinstva koja radi u Općoj bolnici Virovitica.

-Već četvrtu godinu sam članica kluba. Zadovoljstvo mi je i čast obnašati ovu funkciju, ali i zadatak budući da sam gotovo oduvijek predana humanitarnom radu, još od srednje škole – rekla je A. C. Marković te istaknula da će nastaviti provoditi tradicionalne akcije Lions cluba Vereucha te da će nastojati osmisliti i nešto novo. (www.icv.hr, žđl, Foto: Ž. Đaković Leš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content