Orahovački srednjoškolci odlični na županijskim i državnim natjecanjima

Srednja škola ”Stjepan Ivšić” Orahovica” obilježila je projektnim danom i nizom sadržaja svoj Dan škole. Svako usmjerenje pokazalo je u sklopu projekata svoje posebnosti, a učenici su i ovoga puta pokazali iznimnu kreativnost i sposobnost. Središnja svečanost održana je u društvenoj dvorani škole u nazočnosti zamjenika župana VPŽ Darka Žužaka i gradonačelnice Orahovice Ane-Marije Petin. Učenicima i profesorima prvi se obratio ravnatelj Zorislav Milković:

– Uz redovne odgojno-obrazovne zadaće, škola je bila sjecište brojnih kulturnih, zabavnih i sportskih događanja. Organizirali smo tako niz izložbi, predavanja, predstavljanja knjiga, učenici i profesori boravili su u niz izleta i ekskurzija, organizirali smo velik broj projekata, sudjelovalo u niz humanitarnih akcija i gradskih manifestacija. Hvala svim učenicima i profesorima na velikom trudu i sjajnom promicanju škole. – rekao je između ostalog Milković te naglasio kako pohvaljuje sve učenike koji su postigli zavidne rezultate na županijskim i državnim natjecanjima, a za koje je gradonačelnica Petin osigurana knjige i druge nagrade.

0505danskole 2

Nakon pozdravnih riječi zamjenika župana Žužaka i gradonačelnice Petin, uslijedila je dodjela nagrada pa su tako za uspjehe na županijskim natjecanjima, nagrađeni Edin Mesić za 3. te Jelena Zubak i Marko Margetić za 2. mjesto iz biologije, Nikola Krmpotić za 3. I Borna Katić za 1. Mjesto iz kemije, Angelina Delbijanko i Mirta Škraba za 3. mjesto iz engleskog jezika, Marko Margetić za 3.mjesto iz geografije, Tea Babić za 1. mjesto iz latinskog jezika Franko Perković za 2.mjesto iz matematike te Filip Ćosić za 1. Mjesto iz njemačkog jezika. Nagrade su dobile i ekipe i tona s državne smotre simuliranih suđenja, Tamara Jovanović i Kristina Lončar za 1. mjesto na Međunarodnom natjecanju u spravljanju palačinki, ekipa s natjecanja Lidrano, potom ekipa koja je sudjelovala na simuliranoj sjednici Sabora, ženska futsal ekipa te niz drugih sportskih nagrada.

Posebne nagrade dobili su Branimir Udovčić i Manuela Ponjavić za doprinos kulturno-zabavnom životu škole, Valentina Rosan i Ana Matišić kao najbolje čitačice škole, Lora Pezić za razvoj poduzetništva u sklopu vježbeničke tvrtke te za najbolje sportaše Vanja Balaž i Hrvoje Vulić. Nagrađeni su i profesori-mentori za poseban doprinos radu škole i to Sanja Karafa i Lidija Mikičević. Svečanost je završena zajedničkim fotografiranjem nagrađenih u holu škole. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content