Pogledajte kako napreduju radovi na “našoj bombonijeri” u srcu Virovitičko-podravske županije

Prošle godine, Hotel Kurija Janković bila je turistički hit. U 12 mjeseci u ovom hotelu koji je izgrađen sredstvima Europske unije i Virovitičko-podravske županije, zabilježeno je 4.000 noćenja, a kada se izgrade novi sadržaji, vjerujemo kako će “statistika dodatno skočiti”.

Ovaj hotel koji je nekada bio ruševina, koji je kupnjom od potpunog urušavanja, uz viziju tadašnjeg župana Tomislava Tolušića, spasila Virovitičko-podravska županija, u skoroj budućnosti, dobit će nove sadržaje. Kad se sve napravi, bit će to “bombonijera” u srcu Virovitičko-podravske županije, gdje se spajaju Slavonija i Podravina, sljubljuju “kaj” i “što”. Inače, nedavno je župan Igor Andrović s mađarskim partnerima, potpisao ugovor za INTERREG kojim se u budućnosti u Kapela Dvoru planira i graditi vanjski bazen… O tome se više može vidjeti ovdje.

kurija jankovic radovi 6 Custom
foto: K. Toplak

Hotel Kurija Janković je heritage hotel – hotel baština s četiri zvjezdice, jedini takav hotel u Slavoniji, koji se nalazi u Kapela Dvor na pola puta između Virovitice i mađarske granice. U Kapeli Dvoru se stvaraju novi sadržaji. Raste športsko-rekreacijski centar, pristupne ceste, uređuje se okoliša Kurije Janković u ukupnoj vrijednosti 7.752.536 kuna, 6.700.036 kuna je za izgradnju športsko rekreacijskog centra, te još 1.052.500 kuna za pristupnu cestu i parkiralište.

Dio je to EU projekta EV 13 GAP “Filling the gap – completion of the cross-border section od EuroVelo 13 between Dravatamasi and Virovitica”, čija je ukupna vrijednost 1.982.494 eura (ostatak sredstva odnosi se na mađarske partnere). On je nastavak projekta “Drava4Enjoy” kojim je započeta izgradnja biciklističke infrastrukture u Virovitičko-podravskoj županiji te stvaranje imidža cikloturističke destinacije.

kurija jankovic radovi 4 Custom
foto: K. Toplak

Jasne su konture budućeg wellness centra i vinskog bara, spremišta za bicikle. Tu su i moderno uređene tribine, svlačionice, sportski tereni, idealno za aktivni odmor, ali i pripreme sportskih klubova, kratko i jasno – bombonijera….

(www.vpz.hr)

[g-gallery gid=”526528″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content