PREDAH OD OBORINA? Evo kada i koliko će nam ovih dana padati kiša

Kišobrane, kabanice, vjetrovke i gumene čizme pripremimo. Kišne kapi koje trenutno natapaju područje Virovitičko-podravske županije tek su uvertira u „pravu“ kišnu epizodu koja započinje od nedjelje. Kiša koja trenutno pada iznad većeg dijela Virovitičko-podravske županije do kraja dana će prestati. Ukupno očekujmo 10-30 mm kiše do kraja dana. Tijekom petka i subote iskoristite predah od oborina, prije novih koje nam dolaze glavninom od nedjelje. Tijekom sutrašnjeg jutra moguća je magla koja može smanjivati vidljivost na manje od 200 metara. Od početka mjeseca svibnja do danas na području Virovitice, ali i okolice palo je 30-40 mm kiše. Tijekom svibnja u prosjeku na području Virovitice padne 80,8 mm oborine. I sami možete zaključiti kako nam je u prvih devet dana mjeseca svibnja već palo pola višegodišnjeg prosjeka po pitanju oborina.

Što dalje?

Očekuje nas obilnija kiša, jak na udare olujan vjetar, mogućnost izoliranih poplava. Od nedjelje do sredine tjedna očekujemo obilniju kišu (>50 mm). Očekivana kumulativna količina oborina na području Virovitičko-podravske županije je 50-180 mm. Mogućnost je izoliranih poplava i odrona. Vjetrovito. Sjeverni i sjeverozapadni vjetar će od nedjelje do utorka puhati brzinama do 70 km/h (olujni udari). Od srijede će vjetar postupno slabjeti.

Temperature zraka u padu

Jesenska garderoba i dalje će nam biti potrebna. Do kraja tjedna jutarnje temperature zraka očekujemo od 7°C do 13°C tijekom nedjelje. Najviše dnevne od 14°C do 22°C ili koji stupanj više tijekom subote. U tjednu pred nama temperature zraka u padu. Temperature zraka više će odgovarati temperaturama zraka za ožujak, nego za sredinu svibnja. U tjednu pred nama jutarnje temperature zraka očekujemo od 6°C početkom tjedna do 13°C sredinom tjedna. Najviše dnevne od 9°C tijekom ponedjeljka do 20°C ili koji stupanj više tijekom druge polovice tjedna.

Snijeg?

Druga epizoda snijega u „maju“ više planinske predjele Hrvatske očekuje od nedjelje do utorka. Na Papuku bi tijekom ponedjeljka prolazno moglo biti susnježice. (www.icv.hr, kp)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content