Priprema virovitičkih GLOBE-ovaca za Državno natjecanje i smotru GLOBE škola 2019. godine u Zagrebu

Učenice OŠ Vladimir Nazor Virovitica: Sara Vranić, Laura Paurić i Arijana Babić kao predstavnice škole sudjelovat će od 15. do 17. svibnja na Državnom natjecanju i smotri hrvatskih GLOBE škola 2019. godine u Zagrebu.

Mentori učenika ove godine su nastavnik Ivan Fadljević i nastavnica Marina Nemet.

viber image 2019 05 03 14.21.38 600 x 450 Custom
foto: M. Nemet

– Od 1996. godine gotovo svake godine smo sudjelovali na državnim natjecanjima što svjedoči uspješnom i kontinuiranom radu naše škole u ovom znanstveno-obrazovnom programu. Ove godine projekt radimo u suradnji sa OŠ prof. Franje Viktora Šignjara Virje. Osim što na smotri prezentiramo rezultate i zaključke svog znanstvenog projekta na državnoj razini, postoji i orijentacijsko natjecanje – istaknula je Marina Nemet.

viber image 2019 05 03 14.21.29 600 x 450 Custom
foto: M. Nemet

Kako bi bili spremni za natjecanje, zajedno s GLOBE-ovcima iz OŠ Ivane-Brlić Mažuranić te njihovom mentoricom Jasnom Grlicom i nastavnicom iz geografije u mirovini Maricom Matasić, učenici su ponovili kako odrediti azimut, na koji način se orijentirati uz kompas, kako nacrtati reljefni presjek, pravilno odrediti mjerilo na zadanoj karti i slična problemska pitanja snalaženja u prostoru…

(virovitica.hr, mn)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content