PRVA ŽUPNA BICIKLIJADA Mole i voze punih 70 kilometara

Danas (subota) oko podneva iz župne crkve sv. Roka u Virovitici krenula je 1. Župna biciklijada, put od čak 70 kilometara koji će sudionici proći na na dva kotača i to od Virovitice, preko Taborišta, Suhopolja, Gradine, Lukača, Bušetine, Okrugljače, Starog Gradca, Špišić Bukovice, Milanovca pa natrag do Virovitice.

Sudionici biciklijade tijekom vožnje i na postajama – crkvama, razmišljaju o Putu svjetla, radosti u malim stvarima i važnosti prijateljstva, a nakon biciklijade, u 18.30 sati svoju hodočasničku žrtvu prikazati na svetoj misi u župnoj crkvi sv. Roka u Virovitici. Nakon nje planirana je okrepa i druženje s tamburašima.

župna2

Na ovaj poseban Emas pod nazivom “Pjevaj i putuj” organizatori su došli ponukani željom da se i u vrijeme nakon Uskrsa ljudi okupe, druže, steknu nova iskustva i rastu u vjeri.

Da je to izvrsna ideja, smatra Virovitičanka Ivana koja je na hodočasničku biciklijadu povela unuka Luku. – Bit ćemo na nekim dionicama, a zatim se ostalima pridružiti pred kraj, u Starom Gracu. Želimo uživati, svjedočiti, baš nam je lijepo – rekla nam je Ivana.

Novim iskustvima i propitivanju vlastitih granica raduju se i drugi sudionici, a fra Grgur Blažević kaže kako će svatko dati mali doprinos stvaranju zajedništva, prijateljstva i traženju Boga kroz čovjeka, kroz jedan zabavan i koristan događaj. Uz osobno iskustvo, sudionici će dobiti hodočasničke putovnice u koje na kontrolnim točkama dobivaju pečate za uspomenu, a na kraju biciklijade i diplomu. Bit će to posebna uspomena na jednu posebnu biciklijadu, poručuju “sportski hodočasnici”. (www.icv.hr, mlo, foto: M. Lovrenc i L. M. Hock)

[g-gallery gid=”526913″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content