RAZVOJNA AGENCIJA VTA Projekti donose potpuno novo lice ribnjaka, Plemićku rutu pored crkve, atletske staze i zvjezdarnicu

Razvojna agencija VTA prijavila je ukupno 8 projekata vrijednih više od 31 milijun kuna na drugi Poziv na podnošenje projektnih prijedloga Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. Projekti su prijavljeni za Grad Viroviticu, osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić i Vladimir Nazor Virovitica, Glazbenu školu Jan Vlašimsky, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica (COOR) te Dječji vrtić Cvrčak Virovitica.

ribnjaci virovitica 3
Foto: arhiva

– Najveći projekt na natječaju odnosi se na izmuljavanje ribnjaka i izgradnju nadstrešnice i molova koji smo prijavili u suradnji s mađarskim partnerima koji, također sa svoje strane u Mađarskoj imaju iste aktivnosti – istaknula je Tihana Harmund, ravnateljica Razvojne agencije VTA. Osim toga, Grad Virovitica je prijavio projekt uređenja Trga kralja Tomislava, odnosno potez od sata sve do Fine, koji uključuje i opremanje Vanadisa, kao i projekt uređenja Franjevačkog parka ispred crkve.

PLEMIĆKE RUTE

– Projekt uređenja Franjevačkog parka je već davno projektiran, ali nije do sad prošao na natječaju tako da smo ga malo doradili i preoblikovali pa smo i njega uspjeli prijaviti u sklopu tematskih staza – kaže T. Harmund te objašnjava da se radi o mjeri na natječaj koja se odnosi na tematske rute, a uključivala bi zapravo povezivanje s parkovima u Mađarskoj u prekograničnom području kroz plemićke rute.

VIROVITICA VTA 2
Foto: M. Rođak

Također, na natječaj je prijavljena i Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić, a aktivnosti se odnose na izgradnju atletske staze s četiri trake, dužine 130 metara, kao i potpuna renovacija i opremanje knjižnice – podovi, police i proširenje kabineta. Tu je i Osnovna škola Vladimir Nazor koja je pripremila projekt izgradnje zvjezdarnice. Ravnateljica objašnjava da bi se zvjezdarnica nadogradila na starom dijelu škole te bi se uredila jedna velika konferencijska sala za 70 ljudi.

Na ovaj natječaj Razvojna agencija VTA napisala je projekt i za Dječji vrtić Cvrčak koji bi na Trgu dr. Ante Starčevića napravio jedan veliki poligon za sigurnost djece u prometu i novo dječje igralište. Tu je, također i projekt Glazbene škole Jan Vlašimsky, Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica.

Tihana Harmund
Foto: M. Bašić

– Projekt Glazbene škole i COOR-a zapravo nema nekakve velike radove kao svi ostali projekti, već će se kroz radionice i aktivnosti, koje će se održavati u suradnji s mađarskim partnerima, nabavljati oprema za potrebe obje škole, a u COOR-u će se opremiti i likovna i glazbena učionica – objasnila je T. Harmun te istaknula da je na natječaj pristiglo ukupno 157 projekata te se kroz nekoliko mjeseci nadaju najboljim rezultatima. (www.icv.hr, žđl)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content