SDP Virovitičko-podravske županije održao Izvještajno-tematsku Konvenciju

U prostorijama županijskog SDP-a u Virovitici danas (subota) je održana Izvještajno-tematska Konvencija Županijske organizacije SDP Virovitičko-podravske županije kojoj su prisustvovali delegati iz svih 13 općinskih i tri gradske organizacije, kao i gosti: glavni tajnik SDP-a Nikša Vukas i član predsjedništva Ivo Jelušić.

Na Konvenciji je bilo riječi o učinjenom u proteklih godinu dana, kao i o zadacima koji su pred njima, a glavni dio Konvencije bili su EU izbori, koji će se održati 26. svibnja.

IMG 3476 Small

– Izbori su nam sada glavna zadaća. Uvjereni smo u dobar uspjeh SDP-a na ovim izborima. Osobno sam sklon prognozirati četiri mandata za ove EU parlamentarne izbore jer program koji SDP nudi građanima Republike Hrvatske za naše sudjelovanje u Europskoj uniji je definitivno najbolji. Kandidati su nam apsolutno prepoznatljivi i provjereni, osobito ako računamo i dosadašnje EU parlamentarce kolegicu Borzan i kolegu Piculu – rekao je Mate Vukušić, predsjednik Županijske organizacije SDP Virovitičko-podravske županije.

IMG 20190511 111841 Small

Također, ovom prilikom istaknuo je važnost izlaska na izbore.

– Važno je izaći na izbore jer 75 posto zakona koji se odnosi na Hrvatsku i njezino sudjelovanje u Europskoj uniji donosi se u Europskom parlamentu. Danas povlačimo nešto više od 30 posto sredstava iz EU, a naša ulaganja u europski proračun su velika i šteta je ne iskoristiti tolika sredstva koja su Hrvatskoj nužna i potrebna, a imamo ih za što potrošiti. Bilo bi idealno kada bi se što više tih sredstava ulagalo u proizvodnju bez koje jednostavno nema dodane vrijednosti, a onda niti društvenih djelatnosti, odnosno kulture, sporta, obrazovanja, zdravstva, a to nam je nužno – objasnio je M. Vukušić. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content