ŠEST CRVENIH KARTONA U SVETOM ĐURĐU Situacija eskalirala u drugom dijelu, utakmica prekinuta u 73. minuti

U sklopu 20. kola druge županijske nogometne lige Zapad, turbulentnu utakmicu u Svetom Đurđu su “odigrali” domaća ekipa i Bilogora 1947. iz Špišić Bukovice. Vjerovali ili ne, na utakmici smo vidjeli čak šest crvenih kartona, što se nije već dugo dogodilo na terenima županijskih drugoligaša, no krenimo redom.

Obje momčadi igrale su desetkovane, zbog ozljeda te radnih i drugih obaveza, a gosti su doputovali i bez vratara Antuna Ponikvara, čiju je ulogu preuzeo Valentino Cikač. Domaća momčad povela je već u sedmoj minuti zgoditkom Dalibora Ladovića, nakon jednog ubačaja iz kuta, kojeg je poslao Matej Rajnović. Goste taj pogodak nije previše uzdrmao, nastavili su igrati svoju igru te dugim loptama uglavnom tražili Stipu Djaka, koji je u ovoj utakmici domaćoj ekipi radio velike probleme. Upravo je Stipo Djak poentirao u 14. minuti iz kaznenog udarca za 1:1, a treba spomenuti da je i prije pogotka dva puta zatresao vratnicu domaćeg vratara Vedrana Botića. U 25. minuti gosti stižu do prednosti, strijelac je bio Pavo Djak.

Na terenu je sve bilo u pravom sportskom duhu, do jednog isključenja, koji je promijenio daljnji tijek utakmice. Dosuđen je ubačaj sa strane za gostujuću momčad, domaći igrač Denis Hudi oklijevao je s vraćanjem lopte gostujućim igračima, zbog čega je kasnije bio nagrađen žutim kartonom, no gostujući igrač Pavo Djak gubi živce i udara Hudija, a sudac Vidalina pokazuje mu opravdano direktan crveni karton. Tu je već nastao veliki nemir i krenuli su napadi na glavnog djelitelja pravde, koji je bar nakratko uspio smiriti situaciju. Gosti misle da su u ovoj situaciji bili itekako oštećeni.

Ipak, s igračem manje Bilogora 1947. povećava svoju prednost u 44. minuti drugim pogotkom Stipe Djaka, koji je bio i ponajbolji pojedinac na terenu. Na predah se otišlo rezultatom 1:3.

U nastavku utakmice najmanje smo gledali nogomet. Domaća momčad uspjela je smanjiti prednost, strijelac je bio Luka Funko za 2:3.

Ubrzo su domaći krenuli u još jednu kontru, Funko je izbio sam pred vratara Cikača, zaobišao ga, a vratar ga tad hvata s obje ruke i ruši, zbog čega je nagrađen direktnim crvenim kartonom, drugim u gostujućim redovima. Tada je gostujuća momčad potpuno poludjela, ali ne zbog Cikačevog crvenog kartona, već onog što se ranije dogodilo. Smatraju da je Funko bio u nedozvoljenoj poziciji od čak nekoliko metara kada je lopta prema njemu bila upućena i da je pomoćna sutkinja drastično pogriješila jer je tu situaciju “morala” vidjeti, ali i glavni sudac procijenio je da nema govora o zaleđu, pa je nakon toga doživio salve uvreda, a incident je bio na rubu fizičkog obračuna. Gosti su negodovali i zbog ranijeg suđenja, kojeg su označili katastrofalnim. U toj gužvi Vidalina je podijelio još tri crvena kartona, a zaradili su ga Ivan Ivoš, strijelac dvaju pogodaka Stipo Djak i Ivan Arapinac, rezervni igrač koji je ušao u teren bez dopuštenja glavnog suca.

Domaća momčad koristi manjak igrača i stiže do izjednačenja 3:3, strijelac je ponovno bio Funko. Prije tog pocrvenio je i jedan domaći igrač, Denis Hudi, zbog prekršaja na sredini terena. To mu je bio drugi žuti karton.

Utakmica je prekinuta u 73. minuti nakon ozljede gostujućeg igrača Josipa Toljana, jer gosti nisu imali dovoljan broj igrača za nastavak. Konačni pravorijek dat će povjerenik za natjecanje.

(www.icv.hr, foto: ilustracija, M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content